Sony predstavio PlayStation Vita TV uređaj

Sony predstavio PlayStation Vita TV uređaj

Sony je pomalo iznenađujuće predstavio novi uređaj pod nazivom PS Vita TV.

U pitanju je uređaj koji se povezuje na TV i omogućava igranje PS Vita, PSP i klasičnih Playstation igara na TV-u, kao i video streaming i ostale media mogućnosti sa Vite.

Ova mikrokonzola će koristiti Dualshock kontroler, imaće slot za PS Vita igre, i prikazivaće sliku i 720p, 1080i ili 480p rezoluciji. Uređaj će takođe imati mogućnost remote play-a sa PS4. Ako vam ovo poslednje nije jasno (kao što i nama nije bilo u startu) – ako vam je TV na koji je priključen PS4 zauzet, PS Vita TV omogućava da igrate PS4 igre na drugom TV-u na koji je on priključen.

PS Vita TV je vrlo malih dimenzija – 6cm x 10 cm. Biće dostupan u Japanu po ceni od 9,480 jena ili u bundle-u sa Dualshock 3 kontrolerom i 8GB karticom po ceni od 14,980 jena (ove cene su ekvivalentne zapadnim cenama od 100 i 150 dolara).

PS Vita TV takođe neće biti kompatibilan sa svim PS Vita igrama usled specifičnosti Vita hardvera sa prednjim touchscreen i zadnjim touchpad funkcionalnostima koje je nemoguće postići sa Dualshock kontrolerom.

Sve u svemu – PS Vita u maloj kutiji, bez ekrana i kontrolera. Sonijev rekli bi smo čudan pokušaj da odgovori na Apple TV i Android microkonzole.

Trejler i kompletna lista sa specifikacijama:

[youtube_video id=”rG5l78gbvpU”]

 

 

 

 

Related Articles