Activision ulaže 500 miliona dolara u Destiny, beta u julu

Activision ulaže 500 miliona dolara u Destiny, beta u julu

CEO Activision-a Bobby Kotick je otkrio da kompanija planira da u Destiny franšizu uloži neverovatnih 500 milion dolara!

Ova cifra se odnosi na troškove razvoja, marketinga, infrastrukturne podrške distribucije, raznih prava i slično. Radi se o do sada rekordnoj sumi novca uloženoj u jedan projekat u industriji video igara. Activision svoje nade polaže u kvalitet Bungie-a kao razvojnog tima, ali i ističe razliku u promovisanju novog IP-a, što za sobom povlači i znatno veća ulaganja u promociju u odnosu na već ustaljene blokbastere video game industrije.

Nakon što su postali nezavisni od Microsofta za koga su napravili Halo, verovatno najveću Xbox franšižu, Bungie razvojni studio je 2010-e potpisao desetogodišnji ugovor sa Activision-om, koji će u ovom periodu imati značajnu kontrolu nad Bungievim sledećim velikim projektom. Destiny je mešavina sci-fi action shooter-a i role-playing igre u kojoj imate kontrolu nad svojim likom u okviru real-time online sveta. Bungie voli igru da svrsta u novi žanr koji su nazvali “shared-world shooter”.

Prema procenama analitičara, da bi došao “do nule” sa Destiny, odnosno da bi isplatio ulaganja, Activision bi trebalo da proda između 15 i 16 miliona kopija igre.

Beta za igru će biti prvo dostupna na Playstation platformama (PS3 i PS4) i počeće u julu. Destiny će se na tržištu pojaviti 9. septembra za PS3, PS4, Xbox 360 i Xbox One. Igra će podržavati transfer likova između last-gen i next-gen sistema, tako da ukolio planirate tek da kupite next-gen konzolu, ne morate brinuti da ćete izgubiti svoj progres prelaskom na novi sistem.

Pogledajte sedmominutni gameplay video koji je Bungie nedavno objavio:

Related Articles