Blizzard kaznio igrače – zabranio pristup alfa testiranju

Blizzard kaznio igrače – zabranio pristup alfa testiranju

Izgleda da Blizzard ne trpi ljudsku glupost, pa je rešio da sprovede vaspitne mere. Naime, nakon što su na forumima, koji originalno služe za dobijanje povratnih informacija, osvanule uvrede i pretnje različitih individua, Blizzard je rešio da jasno stavi do znanja da se takvo ponašanje ne toleriše i izrekao kaznu – zabrana pristupa alfa testiranju.

Kao rezultat toga mnogi koji su učestvovali u takozvanom “memestorm”-u izgubili su tu privilegiju da budu deo testiranja i World of Warcraft: Legion-a i Overwatch-a. Tema na forumu, gde se odigrala konkretna stvar, je eskalirala nakon što su igrači iskusili niz problema sa stabilnostima alfa servera. Igrači nisu mogli da se uloguju da bi učestvovali u zakazanim raid-ovima, a najveći problem je bio testirati prve Mythic Boss-eve.

Realtivno brzo je frustracija dostigla nivo na kome čovek postaje oličenje ljudske gluposti i preovladale su uvrede, pretnje i gomila “memes” i “šala” koje su se odnosile na mnoge teme uključujući i 9/11 i terorizam.
Blizzard je vrlo brzo odgreagovao i izgleda da su mnogi, koji su učestvovali u vređanju i okrutnom zbivanju šala, dobili zabranu za Legion alfa i Overwatch beta testiranje na neodređeni period.

Razumljivo je da svako alfa testiranje mora da podrazumeva probleme stabilnosti servra i to je nešto što je očekivano. Pored ovoga, biti deo alfa ili beta testiranja, pogotovu za Legion i Overwatch, je privilegija a ne pravo i koliko god nervirala neka neispravnost to je sve deo procesa koji i nosi naziv “testiranje”. Svakako, da li je Blizzard preterao ili ne u kažjavanju odgovornih nije na nama da sudimo, ali je činjenica da je stvar otišla previše daleko.

Related Articles