Osnivači Nostalrius WoW servera će imati sastanak sa Blizzardom

Osnivači Nostalrius WoW servera će imati sastanak sa Blizzardom

Gašenje vanilla servera Nostalrius, neoficijelnog servera na kome je bilo moguće igrati originalni World of Warcraft bez ekspanzija (kakva je bila davne 2004. godine), pokrenulo je lavinu reakcija i peticiju kojom je čak 250 hiljada fanova tražilo od Blizzard da vrati ovaj server.

Blizzard je odgovorio molbama potpisnika peticije pozivom ekipi koja je stajala iza Nostalrius servera da dođu u kalifornijsku centralu ove kompanije kako bi diskutovali o mogućem rešenju. Kompanija ima predlog takozvanog ”pristine” servera koji bi i dalje radio na aktuelnoj verziji igre ali ne bi imao boostove i slične usluge koje se trenutno nude uz igru.

Još uvek nije ugovoren datum sastanka, a iz Nostalrius kažu kako je ovo prilike da kao ambasadori World of Warcraft zajednice pokažu Blizzardu da postoji velika potražnja za serverom na kome bi WoW mogao da se igra onakav kakav je originalno bio. Blizzard nikada nije podržavao takvo igranje i privatni/piratski serveri su bili jedino mesto posle Burning Crusade da WoW doživite onakvim kakav je bio pre više od jedne decenije. Navodno, u okviru Blizzarda se već neko vreme diskutuje o postavljanju upravo takvog servera, ali ne smatraju da je Nostalrius sa svojih 150 hiljada igrača (u trenutku gašenja) bio validno, niti legalno rešenje.

World of Warcraft je veoma važan deo gaming istorije, MMO koji je u svojim najboljim danima imao preko 12 miliona aktivnih igrača sada je na (i dalje jakih) 5 miliona. Mnogi dugogodišnji igrači smatraju da je upravo zbog odlaženja od originalne ideje opao i broj igrača koje WoW sada ima, čime bi classic server mogao da vrati staru slavu ovom gigantu.

Related Articles