HANDS-ON: WoW Legion Alpha

HANDS-ON: WoW Legion Alpha

Isto… ali drugačije… ali isto

Legion alfa je upravo to – alfa. Očekivano je u potpunosti nedovršena, izostaju teksture, pucaju zadaci, nedostaju likovi … Ovo naravno nisu zamerke ni na koji način, već opservacija stanja u igri koje samim tim sprečava bilo kakav objektivniji pogled na Legion.

No i pored toga, nekoliko stvari se u alfi izdvojilo kao posebno interesantno. Blizzardu je to „posebno interesantno“ i bilo potrebno za šestu ekspanziju za najuspešniji MMO naslov ikada, jer sa prethodnim nisu baš „pogodili metu“. Da li Legion uopšte može da udahne još malo života u naslov koji prirodno ide svom završetku?
wowlegion

U cilju produžavanja života, pre svega, moramo pomenuti povratak Vanvremenskog Ostrva. Pokušaji stvaranja slične zone u Warlords of Draenor nisu urodili plodom pa je Blizzard odlučio da se vrati već oprobanom receptu. I, za sada deluje da će uspeti. Nagrade na sve strane, zadaci, neočekivani događaji, živi svet koji se evoluira i menja, samo su neki od karakteristika Timeless Isle u novoj formi. Nećete više bazati od zadatka do zadatka i razmišljati o glavnom cilju, sada je na tanjiru mnogo toga zabavnog, što će vam pomoći da se dobrano izigrate.

Ni ljubitelji priče nisu ostali uskraćeni za nova uzbuđenja. Iznova, Warlords of Draenor, iako pompezno najavljen i sa dobrom podlogom, uspeo je da zbog ideje paralelnog univerzuma koji nije iskorišćen na najbolji način, izazove „meh“ efekat kod skoro svih igrača. Legion se trudi da sfve to ispravi sukobivši svet protiv Burning Legion. Illidan se vratio, stari protivnici i poznati likovi iznova su tu i svi koji vole i poštuju Warcraft svet sigurno će sa nestrpljenjem čekati da vide šta će se dalje dogoditi tokom ove najnovije ekspanzije.

wowlegion2

Konačno, verovatno vodeći se time da je broj igrača sve manji i da je potrebno nekako oživeti okruženje, Blizzard se potrudio da sve vreme dok se šetate po svetu, imate likove koji će komunicirati sa vama, voditi vas kroz priču, upućivati na zadatke ili uopšte dalje u smeru u kojem je potrebno ići, kako biste napredovali dalje. Slično je po pitanju i zadataka sa strane – jednostavno, uvek se nešto događa, uvek ste u centru pažnje i u tom pogledu Legion pomalo deluje više kao singleplayer ostvarenje, što je u ovom trenutku dobra stvar.

wowcraftr

Promene na klasama su takođe vredne pomena. Čini se da su dizajneri potrošili dosta vremena kako bi ispitali sve detalje, analizirali klase i učinili ih boljim za najoviju ekspanziju. Ovde pričamo o svemu – izgled klasa, sistem napredovanja, novi artifakti, mehaničke promene, talent promene i mnogo toga drugog. Class Halls, sa druge strane, predstavlja zanimljivo osveženje u odnosu na Garnizone iz Warlordsa. Ipak, čini se da vas pomalo izdvajaju i ostavljaju da se osećate usamljeno u svetu punom miliona igrača, ali to je možda i individualni osećaj koji ne mora da odražava realno stanje stvari. Ne bi trebalo zaboraviti ni da je ovo alfa koja će se zasigurno menjati.

Na kraju, možemo reći da Legion ide u pravom smeru. Ako alfa test pomogne Blizzardu upravo u onim segmentima gde je ekspanzija trenutno tanka, sigurno ćemo iznova biti u prilici da odigramo dobar nastavak WoW sage. Koliko će on trajati, to ostaje da se vidi.

Datum izlaska: avgust 2016

Related Articles