Warcraft 3 legenda organizuje turnir sa velikanima igre

Warcraft 3 legenda organizuje turnir sa velikanima igre

Čuveni francuski Warcraft 3 igrač rešio je da obraduje sve fanove ove kultne igre organizacijom profesionalnog Warcraft 3 turnira sa najvećim imena takmičarske scene, koji su još uvek profesionalno aktivni.

Warcraft 3 je, bez imalo preterivanja, verovatno jedna od najuticajnijih igara današnjice. Revolucionarni gejmplej ove strategije, sa akcentom na heroje, utkao je put stvaranju MOBA žanra koji danas ubedljivo dominira u svetu eSporta, sa igrama kao što su League of Legends i Dota2, ali i velikoj popularnosti WoW-a, koji već 12 godina redovno igraju milioni fanova Warcraft sveta.

Ova kultna igra je ostala u srcu mnogim igračima kao jedna od najboljih igara svih vremena. I pored 14 godina starosti, igra je veoma lepo ostarela, te i danas izgleda vizuelno prijatno, a mehanike koje je igra donela u multiplejeru su i dan danas više nego relevantne. Tu je i epska bogata kampanja sa čuvenom pričom o karakterima kao što su Thrall, Illidan Stormrage, Arthas, Grommash Hellscream, Jaina Proudmoore, Rexxar i mnogi drugi karakteri čije ćemo sudbine pratiti čitavu deceniju kasnije.

Zašto danas pričamo o Warcraft 3? Jedan od najvećih evropskih i svetskih Warcraft 3 igrača, Francuz Yoan “ToD” Merlo, odlučio je da organizuje veliki Warcraft 3 turnir na koji će pozvati sve legende igre koji su još uvek aktivni. ToD važi za jednog od najboljih Human igrača u istoriji igre, igrao je u 4K timu zajedno sa najboljim Warcraft 3 igračem svih vremena, Holanđaninom Grubbyjem.

Njih dvojica su jedno vreme izvršili tranziciju na StarCraft 2, ali su se ubrzo penzionisali i krenuli da se bave drugim poslovima. ToD se sada bavi produkcijom i komentarisanjem StarCraft 2 turnira, zaposlio se u ESLGaming, dok je Grubby profesionalni strimer, gde uglavnom igra Heroes of the Storm i Warcraft 3.

ToD je sada u ime dobrih starih vremena rešio da organizuje jedan ozbiljan WarCraft 3 događaj sa svim legendama igre koji još uvek aktivno igraju Warcraft 3. Malo je poznato da je Wc3 i dalje velika stvar u Kini i Koreji, gde je igra još uvek veoma popularna. Veliki turniri kao što su World Cyber Arena uvek uključuju i WarCraft 3, ali se redovno igraju i druge profesionalne lige.

Čuvena imena iz starih dana, kao što su Moon, ReMind, Fly, Infi i drugi, i dalje igraju profesionalno Warcraft 3. Upravo ovi igrači, ali i mnoge druge Warcraft 3 zvezde, će biti učesnici ovog turnira. Tod je u saradnji sa kompanijom Ting i sajtom Matcherino pokrenuo akciju organizovanja ovog događaja. Ting će dati 2 000 dolara za nagradni fond, a preko sajta Matcherino je organizovana akcija prikupljanja dodatnih sredstava koja će ići u nagradni fond za igrače i cilj je da se prikupi još 9 000 dolara, a već sada je ta cifra na oko 4 000 dolara.

Planirano je gledamo ukupno 16 igrača, koji će biti raspodeljeni u 4 grupe sa po 4 igrača. Događaj se startovati 30. septembra, i trajaće tokom čitavog oktobra, a gledaćemo ga na Twitch kanalu esl_wc3.

Ovo su igrači koji su pozvani na turnir:

ToD Wc3 turnir

Related Articles