Ikona Starcraft scene Day9 sprema Dota2 video serijal

Ikona Starcraft scene Day9 sprema Dota2 video serijal

Day9 je jedna od ključnih ličnosti koja je pomogla da po izlasku Starcraft 2 igre, njena esport scena raste. Njegovi video materijali su poznati po tome da inspirišu i ohrabruju igrače svih nivoa veštine. Kako se Starcraft 2 scena polako gasi, on se okrenuo popularnoj  MOBA igri Dota2.

U svojoj objavi na redditu Šon “Day9” Plot je najavio da sprema video serijal sa poznatim igračem, komentatorom i analitičarem Kevinom “Purge” Godekom, koji će startovati početkom iduće godine – 18 januara.

“Day9 Learns Dota” će biti nedeljni šou koji će pokrivati osnovne pojmove i mehanike u Dota2 igri, u kojoj će Purge biti instruktor a Day9 učenik. Kontrast ove dve ličnosti i Šonovo ne poznavanje ove igre će biti savršen materijal za sve one koji su želeli da probaju ovu igru ali nisu znali kako da počnu.

Day9 ima preko pola miliona pretplatnika na svom YouTube kanalu. Postao je poznat kao pro igrač prve Starcraft igre ali takođe i kao akter svojih dnevnih video materijala, koji nisu bili samo objašnjenja i prezentacije Starcraft 2 mehanika i strategija, već i mesto za priče i reči mudrosti.

 

Related Articles