Blizzard slavi 20 godina Diabla

Blizzard slavi 20 godina Diabla

Poslednjeg dana odlazeće godine, 31. decembra, legendarni Dibalo napuniće tačno 20 godina od kada se prvi put pojavio na računarima širom sveta. Dibalo 1 je lansiran 31. decembra daleke 1996. godine i za ovih 20 godina ovaj legendarni hack&slash rpg serijal je postao sinomim za akcioni RPG i beskrajno sakupljanje retkih itema i levelovanje vaših karaktera.

U čast ove dvadesetogodišnjice, Blizzard je rešio da u svim Battle.net igrama prikladno oda počast Diablu, što specijalnim događajima unutar igara, što sa nagradama za sve igrače u vidu raznih predmeta u igrama sa Diablo tematikom.

U Diablo III je pripremljen specijalni Darkening of Tristram dungeon, koji ima za cilj da evocira uspomenu na originalnu Diablo katedralu, ali će igračima ponuditi i specijalne Diablo 1 iteme.

U Heroes of the Storm ćemo imati Brawl mapu sa Diablo tematikom, a tu je i portret sa Diablo temom.

U Overwatch stižu sprejevi koji će predstavljati klase u Diablu, kao i specijalni Lord of Terror portret, dok će u StarCraft 2 radilice imati Diabla kao portret u vreme trajanja eventa.

Hearthstone će imati Diablo Brawl gde će se igrači boriti protiv tajnovitog protivnika sa deckovima koji imaju Diablo temu, a nagrada će biti specijalni Diablo cardback.

Za WoW još uvek nema puno informacija, osim da će se “čudne stvari dešavati” pošto su Sanctuary stanovnici našli način da uđu u Azeroth.

Related Articles