Blizzard traži 8,6 miliona dolara od nemačkih hakera

Blizzard traži 8,6 miliona dolara od nemačkih hakera

Nastavlja se “borba do poslednjeg” velikih studija protiv ljudi i organizacija koje se bave proizvodnjom, distribucijom i prodajom softvera za varanje i automatizovano igranje njihovih igara – popularnih hakova i botova.

Velika pobeda se desila krajem prošle godine, kada je Južna Koreja donela zakon koji tvorcima hakova preti kaznom zatvora, a svoji mali trijumf nedavno je imao i Riot, koji je dobio odštetu od 10 miliona dolara protiv skripterskog sajta i gašenje svih njihovih kanala.

Danas je u žiži ove priče Blizzard, koji od suda, u procesu protiv sajta sa varanjima Bossland, zahteva odštetu od 8,6 miliona dolara, na osnovu procene da je to minimum za koji su uštećeni proizvodima ove firme. Blizzard se godinama tužio sa Bosslandom po američkim sudovima, dok je Bossland pokušavao da ih ospori da nemaju jurisdikciju za to.

Međutim, sud je krajem prošle godine potvrdio da ima ovlašćenja i od tada se Nemci jednostavno ne javljaju. Nedavno im je dat ultimatum od 24h da se jave sudu, ali kako je tišina nastavila da bude jedini odgovor, Blizzard je zatražio da im se izrekne propisana kazna bez suđenja.

Sami Nemci su potvrdili da su prodali ukupno ~119 000 njihovih proizvoda za Blizzardove igre, za koje Blizzard procenjuje da ~36% predstavljaju varanja, botovi i druge nelegalne stvari, odnoso oko 43 000 prodatih programa. Blizzard zahteva minimalnu kaznu od 200 dolara po prodatoj jedinici za varanje, što je i vrednost licence za jednu godinu Bossland hakova, a što iznosni oko 8,6 miliona dolara.

Kako naglašavaju iz Blizzarda, ovaj novac nema toliku vrednost koliko je važna poruka da varalice, hakovi, botovi i prodavci istih nemaju šta da traže u Blizzardovim igrama i da će ih kazna i gašenje stići kad-tad.

Sada ostaje da se vidi šta se dešava sa Nemcima, ali je zanimljivo da iako potpuno ignorišu američki sud, njiov sajt nastavlja neometano da radi.

 

 

 

Related Articles