Ime Battle.net otišlo u istoriju

Ime Battle.net otišlo u istoriju

Ukoliko ste probali sinoć posle ponoći da upalite Battle.net klijent, mogli ste da primetite da je došao mali patch za isti i nakon pečovanja i restartovanja aplikacije, možda vam je nešto zapalo za oko, iako nije na prvi pogled upadljivo niti je na bilo koji način naglašeno da je došlo do te promene.

Naime, od sinoć i zvanično ime Blizzardove legendarne onlajn platforme, Battle.net, odlazi u istoriju, posle preko 20 godina postojanja. Od sinoć se klijent preko koga pokrećemo Blizzardove igre zove jednostavno “Blizzard App”, i umesto prepoznatljive battle.net ikone, sada na njenom mestu stoji Blizzard logo.

Ovo ljudima koji već dugo igraju Blizzard naslove verovatno zvuči jako čudno i verujemo da će mnogima teško biti da se odviknu od kultnog imena “Battle.net”.

Ovakva odluka je najavljena još septembra prošle godine, ali bez konkretnog datuma, tako da je sinoćna promena došla kao iznenađenje mnogima.

Ostaje nejasno koji su Blizzardovi razlozi da se otarasi jednog od njegovih najpoznatijih brendova, ali mnogi smatraju da su u Blizzardu procenili da je od brenda ostalo praktično samo ime i da je mlađoj publici koja nije upoznata sa starijim Blizzard igrama ponekada teško da poveže Blizzard i Bnet u jednu sliku, a pogotovo korisnicima mobilnih telefona, koji takođe igraju jednu od Blizzardovih igara – Hearthstone, a koji svakako nisu tradicionalni gejmeri koji lako prepoznaju Battle.net kao Blizzardov brend.

Battle.net je prvi put pokrenut 30. novembra 1996 godine, zajedno sa izlaskom igre Diablo i sve do današnjih dana je služio kao onlajn platforma i servis za igranje svih Blizzardovih igara. Sa izlaskom StarCraft 2 2010. godine, predstavljen je Battle.net 2.0 kakav danas znamo, i koji je od strane mnogih kritikovan zbog lošeg dizajna i zapravo nazadovanja u odnosu na mogućnosti i funkcije originalnog battle.neta.

 

 

Related Articles