HARDWARE: Logitech G203 Prodigy

HARDWARE: Logitech G203 Prodigy

Logitech – vrlo dobro poznat svim generacijama gejmera širom sveta. Dok su drugi brendovi pumpali cene, Logitech je nastavio po svojoj tradiciji, gde drži prihvatljivu cenu za poprilično solidan kvalitet. Primer jednog takvog produkta jeste Logitech G203 Prodigy.

Relativno nov miš, izbačen januara ove godine. Privlačan, pre svega, zbog dobre cene i odličnih performansi. Iako je klasifikovan kao Gaming miš, ova modifikovana verzija G Pro miša može poslužiti i u kancelarijskim uslovima. Razlika između G Pro i G203 jesu kabl i senzor. Kod G Pro verzije kabl je pleten, dok je kod G203 gumiran. G Pro ima Pixart 3366 senzor koji koriste neki od popularnih miševa od Logitecha, poput G502, G303, G403, dok G203 Prodigy koristi senzor koji je proizveo sam Logitech, a to je senzor Mercury. Osim toga, oblik i dimenzije miševa su potpuno isti, s tim što je G Pro 40 dolara skuplji.

Izgled i izrada

Po uzoru na stari G100S, klasik FPS veterana, nastao je G203 Prodigy. Dizajn je jednostavan, nije u stilu današnjih nabudženih gejming miševa sa neprirodnim oblicima. Svetleći logo na sredini sa polukružnom linijom lepo je uklopljen sa dugmićima na levoj strani i DPI dugmetom na sredini. Naravno, ako vam se ne sviđa funkcija nekog dugmeta, možete je promeniti. Više o tome kasnije.

Iako na prvi pogled deluje škrto, prilikom držanja miša – mišljenje se vrlo brzo menja. Način na koji je izrađen daje potpuno drugi osećaj. Tekstura je takva da nema šanse da miš klizi u bilo kom trenutku. Klikovi su dosta glasni, ali u dobrom smislu. Skrol je precizno definisan i svaki korak kružića je jasno izražen. Ukupno ima 5 klizača, 4 u ćoškovima i 1 oko senzora. Miš je težak samo 93 grama, što ga stavlja u kategoriju najlakših gejming miševa. Za poređenje: Razer DeathAdder Elite teži 105g, SteelSeries Rival 300 – 130g… Igrači koji koriste niska sensitivity podešavanja posebno cene G203. Kako moraju više mrdati, mala težina im odlično leži. Tako manje umaraju ruku i gejming sesije mogu trajati duže. Naravno, nemojte steći utisak da je miš potpuno “prazan” zbog težine. Ima savršen balans između osećaja kvaliteta i stvarne gramaže. Lično koristim palm grip i mogu vam reći da je za ovakvu vrstu držanja prilično udoban. Brzo sam se navikao od oblika Razerovog Deathaddera na G203, iako je dosta drugačiji.

Karakteristike

Što se tiče tehničkog dela miša, ima optički senzor Mercury i DPI ide do 6000. Logo i kontura imaju RGB osvetljenje koje korisnik može da podešava. Na raspolaganju je 16.8 miliona boja koje se sasvim solidno prenose u realnost. Imamo dva moda osvetljenja, breathing i color cycling. Pored toga, možemo menjati i vremenski intenzitet “disanja”, a i jačinu svetlosti. Začuđujuće je to da nema stalnog svetla, tj. da ne možete namestiti jednu boju koja neće imati nikakav efekat, već samo svetleti. Ukoliko vam funkcije tastera ne odgovaraju, u softveru ih možete izmeniti za neke od ponuđenih.

Softver koji nudi Logitech je vrlo jednostavan za korišćenje. Bez ikakvih poteškoća, sve na jednom mestu. Podešavanje boje, DPI vrednosti i dr.

Zaključak

Po ceni od samo 40 dolara (4690 din. na našem tržištu) dobijate miš jednostavnog, ali modernog dizajna. RGB osvetljenje, dpi po želji i što je najbitnije – udoban miš pristojnog kvaliteta. Dobar optički senzor pomoći će vam u gejmingu, i što se tiče skila i komfora. Naravno, neće pucati umesto vas :)

Related Articles