Nemački BIG pobednik evropskog Minora!

Nemački BIG pobednik evropskog Minora!

Završetkom poslednjeg Minora – evropskog, dobili smo finalna tri tima koji će popuniti preostala mesta za predstojeće kvalifikacije jedanaestog CS:GO Majora!

Iz grupe A, do polufinala stigli su BIG i Envyus, dok su Penta i Dignitas bili najbolji u grupi B. Ipak, Francuzi gube u polufinalu od Pente i tako padaju u lower bracket, gde ih čeka BIG koji je prethodno izgubio od Dignitasa u drugom polufinalu. Samim tim sastali su se Dignitas i Penta, kao pobednici polufinala, gde je odlučeno da će u veliko finale ići Penta. U odlučujućem meču lower bracketa, BIG se pokazao boljim protiv danskog Dignitasa. Tako je BIG potvrđen kao drugi finalista.

Tok meča

U finalu evropskog Minora sastali su se nemački timovi BIG i Penta Sports. Iako se vodi kao tim iz Nemačke, za Pentu igra samo jedan Nemac! Ostali igrači su iz Finske, Estonije i Poljske. 

Nikola ‘Legija’ Ninić, srpski igrač pobedničkog tima – Berlin International Gaminga, ubedljivo je uzeo ovo finale sa svojim timom, a protivničkoj ekipi u velikom finalu ukupno su dali samo 9 rundi. Na prvoj mapi, Trainu, veliku prednost u prvom poluvremenu ostvario je BIG. Sa prednošću od čak 12-3 ušli su u drugo poluvreme, gde su bez ikakvih poteškoća uzeli još četiri runde i zatvorili prvu mapu 16-3.

Na drugoj mapi se ponovo videlo da BIG ne posustaje, ali ovog puta half je završen sa malo manjom razlikom. Pošto je Overpass bio pik Nikoline ekipe, očekivano su zatvorili i drugi half 16-6 i tako uzeli pehar PGL Minora u Evropi. Pored mesta na glavnim kvalifikacijama oni su zaradili i 30 000 dolara za osvojeno prvo mesto. Drugoplasirana Penta osvaja duplo manju sumu – 15 000. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je 22-godišnji Johanes ‘tabseN’ Vodarz, koji je na obema mapama bio prvi.

Glavne kvalifikacije kreću od 29. juna i traju do 2. jula. 16 timova, od kojih su 8 imali sigurno mesto, a ostalih 8 došli preko Minora, boriće se za 8 mesta na velikom Majoru u Krakovu, gde će se pridružiti legendama koje ih strpljivo čekaju! Nagradni fond turnira iznosi čak milion dolara. Ukoliko ste propustili tok mnogobrojnih kvalifikacija i Minora, kompleksnu mapu puteva do Majora možete videti OVDE.

Related Articles