Na’Vi: Imaju SMG-eve? Nema problema!

Na’Vi: Imaju SMG-eve? Nema problema!

U prvom danu velikog ESL One turnira u Kelnu mogli smo videti novu metu od strane rusko-ukrajinskog tima. Iako su u meču protiv Team Liquida izgubili, pokazali su nešto drugačije što je zbunilo gledaoce i komentatore.

Pošto su izgubili prvu rundu, predvideli su da će Amerikanci kupiti SMG puške kako bi “nabudžili” ekonomiju. Sve puške iz SMG kategorije daju bonus od $600, osim P90-a. To znači da, ukoliko znate da će protivnički tim biti eco, možete kupiti jeftini SMG i farmati i novac i skor. Zbog ove pretpostavke od strane ekipe Na’Vi, odlučili su se za malo drugačiju taktiku. Iako su izgubili prvu rundu, nisu forsirali u drugoj, već su odradili potpun eco. Još bitnije, rešili su da Team Liquidu uskrate novac tako što će svi uskočiti u molotov jednog protivničkog igrača. Tako će on dobiti znatno manji novac po ubistvu ($300 – koliko daje molotovljev), a i biće jedini koji će uopšte dobiti bonus. Pametnim razmišljanjem su od samog starta ograničili protivničku ekonomiju. Samim tim su imali solidnu trgovinu u trećoj rundi, ali nisu uspeli i da je iskoriste.

Pošto svi znaju koliko je glok dobar pištolj, možda će ubuduće ovakav potez biti viđan češće. Šanse za nanošenje štete protivničkom timu su veoma male, pa je roštiljanje tima možda i bolje. Pogotovo stvar otežava i sama mapa – Inferno, na kojoj je vrlo teško plentati i uzeti novac od plenta samo sa pištoljima. 23-godišnji Piter ‘stanislaw’ Jarguz iz Team Liquid ekipe je bio ‘srećnik’, te je dobio svoje mesto na glavnoj strani CS:GO subreddita svojim ‘vatrenim ace-om’. Komentatori su se prvo nasmejali na pet ubistava vatrom, ali su odmah videli o čemu se radi.

Na’Vi zapravo nije prvi tim koji se setio ovoga. Francuski G2 je na meču protiv SK Gaminga, na turniru u Dalasu, prvi eksperimentisao. Tada su samo tri igrača G2 stradala od protivničkog molotovljeva. Kao i sada, u startu nisu baš svi razumeli o čemu se radi, ali se kasnije diskutovalo o tome. Razlog veće popularnosti Na’Vijevog poduhvata je u stvari ace koji je uzeo stanislaw. U slučaju Francuza, samo tri igrača se zapalilo pa gledaoci nisu ni obratili previše pažnje.

Pogledajte kako je izgledalo ovo timsko samoubistvo u vatri:

Related Articles