HARDWARE: U zemlji dronova

HARDWARE: U zemlji dronova

Imali smo nedavno priliku da prisustvujemo promociji hardvera koji nije baš igrački ali se definitivno s njim jako lepo igra – u pitanju su DJI letelice za snimanje ili popularno dronovi.

U organizaciji ComputerLanda koji je i distributer ovih uređaja upoznali smo se sa celokupnom gamom proizvoda – od najmanjih koji su praktično kao za “selfie” pa sve do najprofesionalnijih koji se koriste za snimanje serija i filmova. Najmanji dron Spark možete staviti u džep ali i on ima Full HD snimanje, Mavic Pro je idealan za avanturiste, Phantom 4 je najbolja poluprofesionalna opcija, dok je Inspire 2 za prave profesionalce. Bili su tu i Osmo uređaji za snimanje iz ruke, kako sa kamerom, tako i samo kao stativ za pametni telefon. Detaljan opis i namenu svake od letelica kao i njibove mogućnosti očekujte u dužem prikazu uskoro.

Treba naglasiti i da je posle incidenta na utakmici kada je upravo DJI Phantom dron nosio “onu” zastavu regulativa po pitanju “vazduplohova” značajno pooštrena pa ćemo vam dati i prikaz svih, dosta komplikovanih, procedura da biste po slovu zakona upravljali ovim letelicama.

Related Articles