CS:GO Major drugi dan – FaZe pred ispadanjem, BIG opet pobedio

CS:GO Major drugi dan – FaZe pred ispadanjem, BIG opet pobedio

I drugi dan Majora je iza nas, odigrani su dueli timova sa identičnim skorom, pa smo dobili neke neočekivane rezultate.

U 11 časova počeo je prvi duel, a igrali su North i PENTA. PENTA je u prvom danu prijadno iznenadila i pošteno namučila SK. Igrao se Mirage, a činilo se da će opet imati šansu za prvu pobedu na Majoru. Na poluvremenu je PENTA vodila 8:7 ali su Danci odigrali znatno bolje drugo poluvreme pa su na T strani dobili 9 rundi, prepustili samo jednu za konačnih 16:9. FaZe je, nakon jučerašnje loše partije igrao, danas igrao sa mousesports. Gledali smo Train, FaZe je bolje otvorio nakon dobijene pištolj runde, ali su oskar i ekipa preokrenuli na 5:3. Tokom celog meča vodio je bivši NiKov tim, do trenutka kada je bilo 13:10, tada FaZe ulazi u seriju, predvođena sjajnim rainom, pa stiže do 15:13. Ipak, loWel je sjajno odigrao i tako odveo svoj tim u produžetke, gde su potpuno nadigrali FaZe i naneli im drugi poraz, te su sada samo jedan poraz daleko od ispadanja sa Majora. Sledeći susret je bio duel FlipSid3 i NaVi, markeloffov tim je odigrao dobru T stranu na Trainu, sporom igrom su napadali sajtove i bili prilično uspešni uzevši 7 rundi. NaVi je bio još bolji pri napadima sajtova, ili se može reći da je FlipSid3 bio jako loš u odbrani, pa je mapa završena 16:9. Immortals je danas lako odradio posao protiv Vega Squadron, HEN1 i kNg su imali sjajne poteze sa AWP, a razlika u kvalitetu je očigledna, pa je meč brzo završen 16:6.

BIG je nakon jučerašnjeg najvećeg iznenađenja protiv FaZe, sada dobio i Cloud9 16:11. Istina, korišćenje baga je dovelo do mnogo kontraverzi, a nemački sastav je nastavio to da radi i na ovom meču. Naravno, ne možemo reći da su zbog toga pobedili jer ovaj bag pomaže samo u određenim situacija, BIG stvarno igra odlično, tabseN i keev su u sjajnoj formi i videćemo da li će uspeti da prođu u plej-of.
Gambit je nastavio sa sjajnom igrom, te potpuno dominantno odigrao sa G2 i pobedio ih 16:6. Igrao se Cache, a kazahstanska ekipa je sjajno neutralisala kennyS-a, dok je bodyy ponovio lošu partiju od juče. Na T strani je Gambit dobio 10 rundi, a nakon dobijene druge pištolj runde, kraj meča je brzo i usledio, 16:6 za Gambit. Lepo je videti da ova ekipa pokazuje visok nivo igre na Majoru.
Duel dana je potpuno razočarao, od SK i Astralis smo očekivali neizvestan meč a sve što smo videli je sjajna igra Brazilaca. Na Infernu je SK na T strani uzeo ogromnih 13 rundi, Astralis je pokušao da se vrati, ali videlo se da Brazilci drže sve u svojim rukama i da prostora za preokret nije bilo. Coldzera je odigrao fenomenalnu partiju sa 35 fragova za samo 24 runde, na kraju je rezultat bio 16:8.
Virtus.pro nastavlja sa odličnom igrom na Majoru u svojoj zemlji. Ovoga puta su imali protivnika po meri, fnatic, i bez problema su izašli na kraj sa njima. Byali i pasha su odigrali odličnu partiju, pashaBiceps se uglavnom držao AWP-a i sjajno čuvao A sajt na Cache. Byali je uglavnom igrao mid, te su imali po 25 fragova. Na poluvremenu je bilo ogromnih 12:3, Šveđani su pokušali da se vrate, NEO i njegov tim nisu u početku mogli da pronađu rešenje za dobro čuvanje prvenstveno A sajta, ali su vremenom bili sve uspešniji, napadali su i preko mid, i na kraju pobedili 16:11.

Očekuje nas treća runda švajcarskog sistema, a dobićemo imena prva dva tima koja prolaze dalje sa 3-0, kao i dva tima koja ispadaju sa skorom 0-3.

Related Articles