Nexus Games Europe – šampionat evropskih HotS reprezentacija!

Nexus Games Europe – šampionat evropskih HotS reprezentacija!

Samo desetak dana nakon završetka BlizzCon 2017, Blizzard za nas priprema nove Heroes of the Storm esport događaje.

Ovoga puta ćemo imati nešto poput nezvaničnog evropskog prvenstva, gde će koplja ukrstiti reprezentacije 16 evropskih zemalja. Nažalost, naša zemlja nije na spisku ovih zemalja, a nismo tačno sigurni ni po kom principu su one odabrane, ali evo liste zvaničnih država učesnika: Belgija, Francuska, Holandija, Španija, Češka, Nemačka, Poljska, Švedska, Danska, Mađarska, Rumunija, Ukrajina, Finska, Italija, Rusija, Velika Britanija.

Timovi koji će činiti sastave ovih zemalja odabraće sam Blizzard na osnovu određenih kriterijuma. Igrači moraju igrati Hero ligu u sezoni 3 i to minimum 75 odigranih partija, i naravno gledaće se njihov mmr i rezultati u Hero ligi.

Profesionalni igrači koji igraju HGC neće moći da nastupaju u ovom takmičenju, ali vrata su otvorena za sve Open Division igrače, kao i naravno za sve ostale.

Samo takmičenje je podeljeno u dve faze, najpre grupna faza sa 4 grupe od po 4 igrača, gde će igrati svako sa svakim bo3 mečeve, odakle će po dvoje ići u sledeću fazu, odnosno plej-of. Top 8 plej-of će biti single-elimination sa bo5 partijama.

Odabir timova će se vršiti na osnovu postignutih rezultata igrača zaključno sa 24. oktobrom, a samo takmičenje počinje 14. novembra, kada startuje grupna faza.

Šta mislite, koja zemlja će imati najjaču Heroes of the Storm ekipu u Evropi?

Related Articles