Dota 2 – Abed u Fnaticu

Dota 2 – Abed u Fnaticu

Nakon velike polemike oko toga da li će Adam Erwann “343” Shah igrati za ekipu Fnatica ili biti njihov novi trener, Fnatic je odlučio da prekine spekulacije zvaničnom objavom. I to kakvom. Ne samo da je Adam predstavljen kao novi trener, Fnatic je otišao korak dalje i predstavio Azel “Abed” Yusopa kao svog novog midera!

Izgleda da Fnatic očajnički želi da izađe iz krize rezultata. A kome se okrenuti ako ne provjerenom treneru (343 bio trener Complexity Gaminga u prethodnim kvalifikacijama za The International) i mladoj nadi, jednom od najvećih talenata dota scene.

Pređašnji igrač Digital Chaos-a je bio bez ekipe od 27. oktobra i nije bilo nikakvih naznaka da će karijeru nastaviti u Fnaticu.

On će u svojoj novoj ekipi zamijeniti Steve “Xcalibur” Yea, koji ponovo nije uspio da se dokaže na velikoj sceni. A stil igrača kao što je Abed je upravo ono šta je Fnaticu nedostajalo. Plejmejker, koji je dovoljno kvalitetan da izdominira na svom lejnu i napravi dobro tranziciju u kasnije djelove meča.

Ovog sedamnaestogodišnjaka publika pamti po njegovim sjajnim partijama na Meepu, Invokeru i Queen of Pain.

Priliku da se dokaže imaće u kvalifikacijama za Summit 8, protiv ekipe Entity. Početak meča je zakazan za četvrtak, u 10 sati ujutru, po srednje evropskom vremenu.

Related Articles