Dota 2 – Približava se Midas mode

Dota 2 – Približava se Midas mode

Samo nedelju dana je preostalo do početka dugo očekivanog Midas Mode turnira. Još na Kijev Majoru (april 2017.) se govorkalo da će ovaj turnir biti novi Captains Draft kompetitivne scene. Sjetićemo se da su ljudi bili skeptični kada je prije 3 godine Dota Cinema široj javnosti predstavila ideju turnira u Captains Draftu. Danas je Captains Draft jedan od mnogobrojnih Minor turnira u Dota Pro Circuit-u i jedini koji se ne igra u standardnom Captains Mode-u. Vidjećem da li će i ovog puta Dota Cinema postaviti nove standardne inovativnosti na kompetitivnoj sceni.

Šta je, zapravo Midas Mode?

Jednog dana igrač Complexity Gaminga Zakari “Zfreek” Freedman je kontaktirao Jake “SirActionSlacks” Kannera sa zanimljivom predlogom: da naprave turnir sa imaginarnom valutom. Slacks-u se ideja, naravno, dopala. Odmah zatim je počeo kontaktirati ljude. Nišao je na veliko prihvatanje zajednice, te se turnir očekivao još u maju. Međutim, usled prenatrpanog rasporeda ekipe nijesu mogle učestvovati i turnir je odložen na neodređeno.

Kako bi na najbolji način iskoristio vrijeme, Slacks je u pomoć oko poliranja pravila i formata zvao Kevin “Purge” Godeca, Andrew “Zyori” Campbella i Trevis “Maut” Buena. Na kraju su zaključili da je ovo najbolja opcija:

Pravila:

  • Svaka ekipa počinje sa tačno određenom svotom “moonbucks” (imaginarna valuta).
  • Svaki heroj košta određenu sumu “moonbucks”, bilo da želite da ga banujete ili pikate.
  • Vrijednost će se određivati tokom turnira na osnovu popularnosti tog heroja u trenutnoj meti. Bukvalno sve osim randomovanja heroja će vas koštati određenu količinu “moonbucks”.
  • Ukoliko bankrotirate osuđeni ste na to da birate vaše heroje samo iz grupe najgorih heroja, nemate opciju da protivniku banujete heroje, čak ne možete ni da pauzirate meč!

Ali, nije sve tako strašno. “Moonbucks” možete i da zaradite i to tako što završavate zadatke zadate od strane dota zajednice. Ono što čini ovaj turnir toliko zanimljivim je upravo ovaj “bounty” sistem. Zadaci mogu biti bilo kojeg tipa, počevši od najosnovnijeg “Pobijedi meč sa Slardarom u ekipi”, pa do “Pobijedi meč sa Puppey-em u ekipi”. Nebo je granica idejama!

I na samom kraju “moonbucks” možete dobiti ukoliko vam ih neka ekipa pokloni. Tako da osim ekonomskih morate imati razvijene i diplomatske vještine.

Format:

Prva faza podrazumijeva 8 ekipa ravnomjerno podijeljenih u dvije grupe. Best of 3, round robin format nam garantuje mnogo zanimljivih mečeva i smijeha. Još uvijek nije definisano da li će druga faza biti single ili double elimitnation. Učesnici ovog turnira nijesu ni malo naivni. Imena poput Team Liquid i Evil Geniuses govore da je Slacks imao par trikova u rukavu kako bi privukao i velikane. Preostalih 6 učesnika čine Immortals, OG, Optic Gaming, Natus Vincere, Mid or Feed i Vici Gaming Junior. Thunder (zamijenili Digital Chaos). Complexity Gaming, nažalost neće učestvovati na turniru, iako su začetnici ideje. Želja je bila tu, ali se termin poklopio sa terminom kvalifikacija za The Perfect World Masters i odlučili su da žrtvuju učešće na Midas Modu.

Turnir će trajati od 18. do 28. novembra. Nagradni fond ne podrazumijeva kvalifikacione poene, obzirom da turnir nije dio Dota Pro Circuita.

Related Articles