Dota 2 – Počele kvalifikacije za MDL Makao

Dota 2 – Počele kvalifikacije za MDL Makao

Regionalne kvalifikacije za MarsMedia Dota League Makao su počele danas. Na programu su bili mečevi iz četiri regije: evropske, CIS, kineske i južno američke. Početak SEA i sjeverno američkih kvalifikacija je zakazan za 13. odnosno 14. novembar, dok su kineske dio DPL Season4.

Format kvalifikacija je krajnje jednostavan: svi mečevi su Best of 3, single elimination. Izuzetak predstavljaju kineske kvalifikacije. One će se održati po principu double elimination kostura i Best of 5 finalnom serijom. Takođe, za razliku od ostalih regija, kineske kvalifikacije su imale uvertiru u vidu Dota Professional League (DPL), gdje je šest prvoplasiranih ekipa zaslužilo svoje mjesto u razigravanju za jednu poziciju koja će ih povesti u Makao.

Samo dvije ekipe će dobiti direktan poziv za ovaj Minor. Postavlja se pitanje koje bi to ekipe mogle biti. Jedno je sigurno – Evil Geniuses neće učestvovati. Prema riječima njihovog mid igrača, Sumail Syed Hassana, EG će se fokusirati na Major turnire te će ovaj vrlo vjerovatno preskočiti. Uzevši ovo u obzir spisak možemo svesti na 3 tima: Liquid, Secret i Virtus. Pro. Nijedna od navedenih ekipa se ne nalazi na spisku ekipa koje moraju proći kvalifikacije. Slatke muke za organizatore MDL-a, s obzirom na to da ove tri ekipe trenutno zauzimaju prva tri mjesta u Dota Pro Circuit-u

LAN turnir u Makau će se održati od 8. do 10. decembra i, kao i svi Minori do sada, imaće nagradni fond od 300,000$ i 300 kvalifikacionih poena.

Spisak ekipa učesnica kvalifikacija izgleda ovako:

Po jedan finalista kineskih i CIS kvalifikacija je već poznat. Newbee, odnosno, Team Empire su sa po dvije pobjede od 2:0 oduvali svoje protivnike i imaće dan pauze prije nego se usredsrede na finalne mečeve.

Ostatak rasporeda možete naći na sledećem linku.

Related Articles