Dota 2 – MDL Makao saznaje imena svojih gostiju

Dota 2 – MDL Makao saznaje imena svojih gostiju

Danas ćemo znati koja će tri tima otputovati na MDL Makao LAN završnicu. Kvalifikacije se bliže kraju u evropskoj, kineskoj i CIS regiji. Sjutra, rano izjutra, ćemo znati koja će ekipa predstavljati i južno američku regiju. Raspored ćemo složiti hronološki za sve vas koji žele gledati finalne mečeve kvalifikacija.

U kineskoj regiji borba za mjesto na LAN završnici je u toku. LFY trenutno vodi 2:1 protiv Newbee-a u Bo5 formatu. Meč možete pratiti na: https://go.twitch.tv/beyondthesummit2

U evropskoj regiji finale je zakazano za 17:00h. OG je apsolutni favorit u meču protiv ekipe PENTA sports i očekuje se još jedan njihov plasman na LAN završnicu.

CIS regiju očekuje klasik u finalu kvalifikacija. Natus Vincere će se boriti protiv Team Empire-a. Na‘vi izgleda jače u ovom trenutku a na ruku im ide i pobjeda nad današnjim protivnicima u DreamLeague kvalifikacijama (2:0). Meč je zakazan za 19:00h.

I na kraju, finale južno američke regije je zakazano za 1 sat iza ponoći po našem vremenu. SG esports čeka pobjednika meča između Infamous-a i Sacred-a.

Kvalifikacije za SEA regiju počinju 13. a za sjeverno američku regiju 14. novembra. Nakon završetka kvalifikacija očekuje se uručivanje direktnih poziva za dvije ekipe.

Početak LAN završnice zakazan je za 4. decebar i trajaće nedelju dana, odnosno do 10. decembra.

Related Articles