ESL Pro Liga: FaZe i SK već u završnici, domaćini podbacili

ESL Pro Liga: FaZe i SK već u završnici, domaćini podbacili

Završena je grupna faza ESL Pro Lige Sezone 6, trenutno dva najbolja svetska tima su dobri i u završnici godine. U Danskoj su neki manji timovi napravili prijatna iznenađenja, a ko će na kraju podići pehar?

Dvanaest timova koji su tokom višemesečne lige bili najbolji u svojim regionima su se sastali u Odenseu gde će se do 10. decembra boriti za osvajanje šeste sezone prestižnog turnira.

Grupa A

Prvog dana smo u grupi A imali neke čudne rezultate. HellRaisers je na početku izgubio od Luminosity nakon produžetaka, da bi potom razbili fnatic i Liquid. FaZe je na otvaranju turnira izgubio od fnatica da bi potom jedva iščupao pobedu protiv Liquid tima, za nadu u prolaz grupe sa prvog mesta. Domaći Astralis je tesno izgubio od Liquida, da bi pobedili Luminosity.

Drugog dana je karriganova ekipa odigrala furiozno, razbili su Dance, a nisu imali ni problema sa Luminosity i HellRaisers, pa su osigurali prvo mesto u grpi sa skorom 4-1. Drugog dana je bio dobar i fnatic koji je overio prolaz dvema pobedema, od toga je jedna bila protiv Astralisa, za razočaranje domaće publike usled ispadanja sa turnira. Zvezdane momke pobedio je i HellRaisers 16-13 te su tako i oni prošli dalje.

Grupa B

SK je na otvaranju lako savladao danski North, a potom izgubili 16:14 od OpTica. Istim rezultatom je OpTic izgubio od NiP, ali je fribergova ekipa potom dobila Misfits za prvo mesto u grupi prvog dana. Istog dana je dve pobedio zabeležio i NRG, da bi North već tada gotovo ispao sa turnira jer su izgubili sva tri meča.

Poput FaZe-a, i Brazilci odigravaju znatno bolje nakon sporijeg starta. Sa 16:9 dobijaju NiP i NRG, da bi sa 16:7 pored Misfits završili sjajan dan i zaseli na čeonu poziciju grupe B. Drugo mesto zauteo je OpTic, dok je Misfits napravio iznenađenje i sa 3-2 prošao grupu, ostavivši iza sebe NiP, NRG i North.

Tako smo se već nakon grupne faze oprostili od oba danska tima. Najbolji igrač grupne faze je (naravno) bio coldzera koji je u neverovatnoj formi, sa ratingom 1.38, dok je prosek njegovog tima 1.27. Iznenađujuće, iza njega se nalazi chelo, igrač ekipe Luminosity, koji je imao rating 1.34, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim prođe u plej-of. U top 8 igrača, nalaze se još 3 iz ekipe SK, a jedini koji fali iz petorke Brazilaca je TACO koji je trenutno najslabija karika FalleN-ove ekipe.

Prvim mestom u grupi, ekipe SK i FaZe obezbedile su direktan plasman u polufinale, dok će sutra snage odmeriti fnatic i OpTic od 16 časova, i Misfits – HellRaisers od 19:50. U subotu ćemo gledati polufinalne duele, dok je finale zakazano za nedelju. Sve mečeve možete pratiti na ESL YouTube kanalu.

Related Articles