Cult konačno poražen – Srbija ima novog Overwatch šampiona!

Cult konačno poražen – Srbija ima novog Overwatch šampiona!

Najveći do sada Overwatch turnir na domaćoj sceni odigran je u petak na Games.CON festivalu. Na RUR Blizzard Arena okupili su najbolji domaći igrači i priredili jedan od najboljih turnira. Skoro nije viđeno onako uzbudljivo veliko finale!

Osam timova bilo je raspoređeno u dve GSL grupe. Ulog nije bilo nimalo mali – čak 1500 evra nagradni fond. Na turniru je bilo i nekih od ranije poznatih ekipa. Cult je došao da odbrani titulu sa prošlog Games.CON-a. Bili su ti i Mikini Majstori, doduše u malo izmenjenom sastavu.

Grupna faza imala je dva toka. Sa jedne strane imate FBG i Cult koji su harali sve neprijatelje pred sobom, dok sa druge strane imali smo par timova koji su priredili pravi mali šou za publiku. Skill Arena OW, u kojoj je igrao DoubleAim, i Random Rankok su igrali mečeve kao da su već u finalu. Prvi duel odneo je Skill Arena u vrlo uzbudljivom meču. Poslednja control mapa igrala se do poslednjeg metka! Obe ekipe su bile na 99% i par puta u overtime. Ipak Random Rankok zasijao je kada je bilo najpotrebnije – u decider meču. Tada su oni slavili rezultatom 2-0 i obezbedili sebi prolaz u polufinale.

U drugoj grupi sličnu sudbinu delile su ekipe EgregoR i Ettaro di Figa. Za razliku od Random Rankoka, EgregoR je slavio oba puta protiv Ettaro, ali decider meč nije bio nimalo prijatan. Posle veoma teške borbe, EgregoR izlazi kao pobednik sa rezultatom 2-1.

U Plej-ofu našli su se Cult, Random Rankok, FBG i EgregoR. Sreća pa se FBG i Cult nisu ukrstili pre finala jer bi ostali uskraćeni za neverovatne partije. Cult je vrlo lako prošao Random Rankok i rezultatom 2-0 osigurao sebi mesto u finalu. Zanimljivo da se FBG mnogo više namučio u polufinalu, ali su čak i posle meča zaostatka uspeli da slave sa 2-1.

Veliko finale je bilo toliko uzbudljivo da ne znamo odakle da počnemo! FBG je vrlo dobro znao šta je najveće oružije ekipe Cult. Naravno, to je bio Necros i njegov Genji. Ko barem malo prati Overwatch zna za majstorije ovog igrača. Zbog toga je FBG odlučio da igra anti-genji kompoziciju, jer su znali ako ne dozvole Necrosu da pravi svoju magiju, mogu da izađu kao pobednici. Zbog toga smo kroz celo finale gledali Winstona, Junkrata i novog support heroja Moiru na strani FBG.

Rezultat 3-2 govori koliko su ovi mečevi bili gusti i izjednačeni. Do toliko sitnih detalja su išli mečevi, da je FBG na jednoj mapi uspeo da odbrani payload na bukvalno manje od metar. Poslednji meč igrala se mapa Illios. Naravno, otišla je do poslednje odlučujuće runde. Cult je uspeo u poslednjem naletu da preotme point na 99%, ali je FBG sačekao svoje ultije i odneo pobedu u velikom finalu!

Zahvaljujemo se svim učesnicima turnira i publici koja je bila sa nama na Blizzard Areni. Uživajte u slikama sa događaja, vidimo se na sledećem turniru!

Related Articles