Lavvek pobedom nad šampionom RUR HS Lige uzeo titulu na Games.CON 2017

Lavvek pobedom nad šampionom RUR HS Lige uzeo titulu na Games.CON 2017

Poslednji dan u okviru RUR Blizzard Arene na Games.CON 2017 festivalu bio je rezervisan za WarCraft 3 i Hearthstone.

Za mesto na Hearthstone turniru tražila se karta više, jer je turnir bio ograničen na 64 igrača, a interesovanje je bilo ogromno. Događaj i grupna faza su startovali od ranog jutra, gde se igrao GSL sistem sa 16 grupa i po 4 igrača u njima.

Nakon proprilično efikasne i brze grupne faze, igrači su ušli u top 32 plej-of, gde su imali oko 2 sata odmora pre početka. Počev od osmine finala, igrači su imali pravo na uvid u deck liste svojih protivnika.

Na turniru, u još uvek svežoj Kobolds and Catacombs meti, su dominirali Cube Warlock, Secret Mage, Razakus Priest, Aggro Murloc Paladin, Tempo Rogue, Face Hunter, Zoo i Dragon Priest.

Svakako je zvezda dana bio Cube Warlock, kao jedan od ubedljivo najdominantnijih špilova turnira, koji je i našem pobedniku praktično doneo titulu.

Na kraju su do velikog finala stigli hrvatski igrač Lavvek iz tima Ancestral, i Broda, ovogodišnji šampion RUR Hearthstone Lige. I jedan i drugi igrač su dali najbolje partije na turniru, igrali veoma promišljeno i pažljivo, te su se potpuno zasluženo našli u velikom finalu.

Poneli su gotovo identične deck liste, tu su bili Tempo Rogue, Razakus Priest i Cube Warlock, ali ono gde su im se putevi rastali je bila četvrta lista, Brodin Jade Druid, a Lavvekov Murloc Paladin. Upravo će Jade Druid Brodi doći glave, iako je ovo uglavnom bio špil koji su mu banovali u ranijim fazama. Podsećamo, veliko finale  je bilo bo7, i sva četiri špila su morala odneti pobedu, nije bilo banovanja u finalu.

Najpre je Broda poneo 2-0, pobedom u Priest Mirroru i sa Tempo Rogueom, i činilo se da će šampipon RUR HS Lige odneti još jednu veliku titulu, dok je Lavvek krenuo da postaje nervozan i pravi par misplejeva. Ipak, Luka (Lavvek) je uspeo da konsoliduje svoje misli i vrati se u igru i čak preokrene na 3-2, no Broda uspeva da izjednači sa svojim Cube Lokom kada mu je guldan samonovao čak 3 Doomguarda za Lethal.

Poslednji meč je bio Razakus Priest Lavveka protiv Jade Druida Brode. Lavvek nije imao tech u svom špilu, ali je ogroman broj board clearova omogućio Lavveku da potpuno preuzme kontrolu table i lagano privede partiju kraju Burst kombom, jer su se delovi slagalice pojavljivali onako kako trebaju, Raza, pa Anduin pa Velen.

Tako je Lavvek osvojio veliku titulu u RUR Blizzard Areni na Games.CON 2017 festivalu i nagradni ček na 300 evra, dok je drugplasiranom Brodi pripalo 100 evra.

Mi čestitamo finalistima i zahvaljujemo se svim učesnicima na njihovom prisustvu i fer-pleju, nadamo se da je svima bilo zabavno i naravno, vidimo se uskoro opet na nekom novom velikom LAN događaju.

 

Related Articles