EDward Gaming doveo top lejnera ekipe Cloud9 – Ray ponovo u dresu kineskog šampiona

EDward Gaming doveo top lejnera ekipe Cloud9 – Ray ponovo u dresu kineskog šampiona

Petostruki šampion kineske League of Legends lige, ekipa EDward Gaming, kompletirala je sastav za osmu sezonu LPL-a dovođenjem top lejnera ekipe Cloud9. Ray-u će ovo biti drugi put da nosi dres kineskog šampiona, jer je dokom 2015. godine bio izmena u ovoj ekipi.

Devetnaestogodišnji južnokorejski toplejner i, sada već bivši, toplejner ekipe Cloud9, Ray, vratio se u ekipu iz koje je prešao u Ameriku, kineskog šampiona, ekipu EDward Gaming. Ray je svoju karijeru započeo u kineskom timu AD Gaming, iz kojeg je prešao u EDward Gaming kao zamena za top lejn. U EDward Gamingu se nije puno naigrao, pa je nov angažman u svojoj karijeri našao u Severnoj Americi igrajući za Apex Gaming tokom sezone 6, odakle je prešao u Cloud9.

Ovoga puta, Ray će za EDward Gaming igrati kao startni top lejner, što je nakon odličnih partija u ekipi Cloud9, jednim delom i zaslužio. Pored Ray-a, kineski šampion pojačao se i dovođenjem igrača iz svoje akademije. Haro, sada već bivši jungler akademije, i Hope, adc EDG akademije, pojačali su EDward Gaming kao izmene, što bi trebalo da poveća konkurenciju unutar tima. Nakon 3 pojačanja, EDG je odlučio i da se oprosti od 3 igrača. U subotu je objavljeno iz uprave ekipe da će Mouse, Iceloli i Audi napustiti ekipu.

Postava EDG-ja ne izgleda loše pred novu sezonu. Nema sumnje da će se još jednom boriti za titulu u nacionalnoj ligi, ali pravo pitanje je da li imaju ono što je potrebno da ostvare značajniji rezultat na međunarodnim takmičenjima, kao što nije bio slučaj tokom 2017. godine u kojoj je EDG ispao sa Worlds-a već u grupnoj fazi.

Related Articles