Dota 2 – Objavljeni sastavi grupa ESL One Gentinga

Dota 2 – Objavljeni sastavi grupa ESL One Gentinga

Prvi ovogodišnji Minor u Captains Modu (CM) je udaljen samo 4 dana. Čak 16 timova će uzeti učešće na ovom Minoru, u borbi za 400,000 dolara i 400 kvalifikacionih poena.

Na novu LAN završnicu smo čekali jako dugo – tačnije od 7. januara, kada je završen i prvi ovogodišnji Minor – Captains Draft. U međuvremenu je scena obilovala kvalifikacionim mečevima za 3 čak LAN-a: Bucharest Major, GESC Jakarta i još jedan ESL turnir – ESL One Katowice. Između ostalog ni turbulentnosti nije falilo. Jedan je turnir odložen (GESC Singapore), dok se jedan igra pod znatno izmijenjenim uslovima (Galaxy Battles II). Konačno je, nakon posta od 16 dana, došao red da se zarade kvalifikacioni poeni.

A oni će se dobiti na kraju jednog krajnje neobičnog formata takmičenja. Naime, u prvoj fazi je 16 ekipa podijeljeno u dvije grupe. U grupama će se igrati po principu double elimination kostura. Mečevi četvrtfinala su Best of 1, svi ostali su Best of 3. Tri prvoplasirane ekipe će se plasirati u drugu fazu. Prvoplasirani timovi idu direktno u polufinale dok će drugolasirani tim iz grupe A igrati protiv trećeplasiranog tima iz grupe B i obrnuto. Drugu fazu karakteriše single elimination kostur i svi mečevi su Best of 3, sem sveukupnog finala, koje je Best of 5. Kvalifikacioni poeni su raspoređeni na sledeći način: prvoplasiranoj ekipi ide 200, drugoplasiranoj 120, dok trećeplasirana i četvrtoplasirana dobijaju po 40.

Grupe i parovi četvrtfinala izgledaju ovako:

Dok kosturi izgledaju ovako:

 

Reklo bi se da je grupa B daleko jača od grupe A. Team Secret, Virtus.Pro i Vici Gaming su izraziti favoriti za prva tri mjesta, dok će preostalih 5 ekipa pokušati da im otežaju put.

Sa druge strane, u grupi B će se voditi velika borba za treće mjesto. Računa se da će Team Liquid i Newbee uzeti prva dva mjesta, a gotovo sve ostale ekipe, osim možda Penta E-sports, imaju realne šanse da završe kao trećeplasirana ekipa.

ESL Genting će, 23. januara, otvoriti mečevi grupe A: Team Secret – Planet Dog i Complexity Gaming – Fnatic u 6 sati ujutru po srednjeevropskom vremenu. Turnir će trajati do 28. januara. Za više detalja posjetite sledeći link.

Related Articles