WoT – Supertest: Studzianki

WoT – Supertest: Studzianki

World of Tanks – Supertest je dobio novu-staru mapu za testiranje: Studzianki. Studzianki je malo poljsko selo gde su se u avgustu 1944. godine susrele 3 nemačke divizije i 8. Sovjetska armija sa elementima 1. Poljske oklopne brigade. Nemcima je cilj bio da zaustave nadiranje savezničkih trupa preko Visle, ali su doživeli totalan poraz. Nemački napad je bio uspešan, sve dok ih nije udario saveznički kontranapad vođen elementima 1. Poljske oklopne brigade.

Grb sela Studzianki

 

Ova mapa je već ranije bila na Supertest serveru, a ovo je njena druga, prerađena verzija. Plan Wargaminga je da ovo bude mapa otvorenog tipa. Mapa je pogodna za igranje srednjih i lakih tenkova, ali to ne znači da ostali neće imati šta da rade. Samo ne zaboravite da nađete neki zaklon od artiljerije.

Da bi mapa bila što veća, timovi se stvaraju u različitim ćoškovima mape. Postoje par određenih zona na mapi gde bi trebalo da se igrači susretnu.

 

  1. Fabrika cigala: Ovo će biti glavna zona susreta teških tenkova. Ko god da pobedi u ovoj zoni, ima relativno lak i otvoren put prema neprijateljskoj bazi.
  2. Uvala: Pored toga što daje bezbedan prolaz od baze do fabrike, isto tako odatle se može kontrolisati centralno polje.
  3. Distrikt: Glavna zona za srednje i lake tenkove. Ko god da kontroliše ovu zonu može pomoći teškim tenkovima u fabrici.
  4. Selo: Selo je podeljeno u dva dela i sastoji se od neuništivih zgrada (Zaklon!) i vegetacije.
  5. Brda: Zona za manervisanje brzih tenkova. Stil igre bi trebao da bude sličan kao i na Sandriver.
  6. Šuma: Ili drugačije nazvan, dug put okolo. Validna opcija za brze srednje i lake tenkove koji bi da se prošunjaju i napadnu protivnika sa leđa.

Kao i uvek, mapa je na Supertestu i kao takva je podložna promenama sve dok Wargaming ne bude odlučio da je mapa spremna. U zadnjih godinu dana smo mogli da vidimo gomilu različitih mapa koje su bile na testiranju, ali ni jedna se za sada nije pojavila u igri. Da li Wargaming nije bio zadovoljan tim mapama ili spremaju nešto novo? U ovom trenutku nemamo nikakve informacije koje bi to potvrdile ili opovrgnule.

 

Related Articles