WG – World of Tanks VR?

WG – World of Tanks VR?

Wargaming je rešio da proširi svoje tržište i da zađe u VR vode. Ali da bi u tome uspeli, sklopili su partnerstvo sa VRTech i osnovali firmu Neurogaming. Neurogaming je globalan provajder stacionarnih (location-based) VR uređaja, drugim rečima holodeck. Prva igra koju će razvijati je World of Tanks VR i sa njom će Wargaming probati da prenese svoje intezivne masovne borbe na totalno novu platformu.

Neurogaming tenutno radi na 2 solucije za stacionarni VR. Prva je CinemaVR, koji se kao servis fokusira na multiplayer i co-op sesije i već je dostupan na 36 lokacija u svetu (nažalost, nijedna nije kod nas). U toku ove godine planiraju da lansiraju verziju koja bi bila prilagođena VR arkadnim korisnicima, koji bi mogli da postave ovaj sistem na lokaciji po svom izboru (čim mali napuni 18 godina izbacujem ga i pravim svoj Holodeck!). Druga je PolygonVR koje je prevashodno namenjen za kompetetivno igranje, multiplayer i eSport. Ova verzija je još uvek u beta fazi testiranja.

Nemamo informacije o tome na kojoj soluciji će se World of Tanks VR bazirati. Trenutno nemamo nikakve informacije osim da se radi na tome. Ali nas sama ideja o tome da ćemo moći da igramo tenkove u VR jako uzbuđuje.

Related Articles