WoT – Stižu nam Italijani

WoT – Stižu nam Italijani

Kao što je najavljeno na Wargaming festu 2017. godine, ove godine dobijamo dve nove nacije: Poljsku i Italiju. Poljska je već dobila svog prvog člana familije Pudel, a sada nam stiže prvi član Italijanske familije – Tier VIII Progetto M35 mod 46.

Tenk ima dobru pokretljivost i depresiju topa, ali zato ima slab oklop. Definitivno ga je bolje koristiti kao snajpera, nego brawler i novi tenk dolazi sa jednom novom zanimljivom mehanikom. Ne, ne može da promeni stranu utoku partije. Progetto M35 mod 46 ima automatsko punjenje, tu mogućnost će imati većina Italijanskih tenkova koji su viši Tier.

Automatsko punjenje

Svi znamo za i navikli smo na burence, mehanika koja je uvedena sa francuskim tenkovima. Burence se puni kada se isprazni ili kada igrač želi da napuni svoje burence do kraja. U slučaju kada igrač puni burence svojom voljom, sve granate se prazne i nije moguće da se puca. Kod automatskog punjenja stvari funkcionišu u neku ruku slično. Primera radi, tenk poseduje burence od 4 granate. Kada ispalite prvu granatu, automatsko punjenje odmah kreće da radi i treba vam 8s da napunite burence. Za razliku od klasičnog burenceta, ovde možete nastaviti da pucate, ali to ima svoju cenu. Svaki naredni pucanj će resetovati automatsko punjenje i vreme punjenja će se proporcionalno povećati. Ako odlučite da ne pucate posle prve granate, treba vam 8s da napunite burence na pun kapacitet. Ali ako odlučite da ispalite i drugu granatu vreme punjenja će vam se propocijonalno povećati. U ovom primeru, treba će vam 10s da napunite drugu granatu, ne burence! Punjenje treće granate traje 12s, četvrte 14s, a celog burenceta 44s. Napominjemo da je ovo samo primer i da su ovi vremenski intervali izmišljeni!

Biće zanimljivo videti kako će se ova mehanika pokazati na bojnom polju. Jer regularni tenkovi če imati veći DPM (štetu po minuti) od vas, ako čekate da se burence napuni polsle prve ispaljene granate, a tenkovi sa burencetom će puniti brže od vas ako ispalite sve granate. Savetujemo vam da pogledate oficijalni Wargamingov video o novoj mehanici.

Video nam, pored nove mehanike, daje informacije o novim Italijanskim tenkovima. Prvo ćemo dobiti puno stablo srednjih tenkova, a ostale grane bi trebalo da prate ubrzo posle toga. Tokom videa možemo videti par novih tenkova.

Nazivi tenkova, počevo od levog:

  • Fiat 3000
  • Carro Armato L6/40
  • Carro Armato M13/40 – možete ga videti na Kalemegdanu u sklopu stalne postavke Beogradskog Vojnog muzeja
  • Carro Armato M14/41
  • Carro Armato P26/40
  • Ansaldo-Fiat P43 bis

Poslednju informaciju nam je dao Alexey “Inaki” Ilyin, produkcioni menadžer WoT PC, u vidu hinta. Tokom videa kaže da ćemo moći da iskoristimo žensku posadu koju smo dobili tokom Novogodišnjeg specijala, a pošto ih moramo iskoristiti do kraj marta dozalimo do zaključka da će se novi tenko pojaviti u igri pre tog perioda.

 

Related Articles