Dota 2 – Team Liquid odbranio Starladder titulu

Dota 2 – Team Liquid odbranio Starladder titulu

Team Liquid je novi-stari šampion Starladdera. Oni su pobjedom od 3:1 nad ekipom LGD Gaming odbranili titulu osvojenu na premijernom Minoru ove sezone. U polufinalu su, u reprizi finala Starladder Kijeva, savladali Mineski sa 2:0.

Ovom pobjedom su zaradili 450 kvalifikacionih poena i primakli su se Team Secretu na 750 poena zaostatka. Osim kvalifikacionih poena inkasirali su i 135,000$. Sa druge strane, LGD je u polufinalu iznenadio favorizovani Newbee (2:0) i dobio šansu da pokaže da Kina nije jedna ekipa.

Pobjeda od 2:0 im je garantovala 270 kvalifikacionih poena i 60,000$, koliko su na kraju i zaradili.

Finalna serija je otpočela pravom poslasticom. 52 minuta dota akcije u kojoj smo, po ko zna koji put, imali prilike da vidimo majstorije Amer “Miracle” Al-Barkawija (Storm Spirit). Sa konačnim skorom od 23-4-12 je zasluženo ponio titulu MVP-a prve mape. Prelomni trenutak prve mape se desio u 33. minutu. Miracle je uspio da ukrade Aegis i ubije Roshana u momentu kada je LGD preokrenuo meč. I pored toga što su bili na korak od mega kripova LGD nije uspio da dotuče Liquid, koji je u 50. minutu počistio svih 5 protivničkih heroja i zaključio mapu u svoju korist.

Druga mapa je donijela samo 18 minuta akcije u kojoj je LGD totalnom dominacijom u vidu Lycan, Dragon Knight, Beastmaster pika prosto prošetao kroz bazu ekipe Liquid.

Međutim, Liquid se brzo oporavio. Sven je u Amerovim rukama bio nerješiva enigma za igrače LGD-a. Njegovih 11-0-7 je bilo dovoljno da nakon 26 minuta igre LGD pozove GG i preda meč loptu u ruke Liquida.

Izgleda da LGD nije naučio lekciju sa prethodne mape, pa su ponovo pustili Wispa kroz ban fazu. Zatim je Maroun “GH” Merhej objasnio zašto se to ne radi. Igrač koji je poznat po svojim partijama na Wispu je bio tu da potpomogne svojim core igračima da za svega 28 minuta igre završe četvrtu mapu i obezbijede svoj treći Minor ove sezone. Prethodno su osvojili upravo Starladder u Kijevu i AMD Sapphire Dota PIT League.

Poraženi polufinalisti, Mineski i Newbee, su na svoj konto upisali po 90 kvalifikacionih poena i po 30,000$.

Slijedi pauza u kalendaru od 16 dana. Prilika da se ekipe konsoliduju i konačno odmore od konstantih kvalifikacija i LAN događaja. Nakon toga, Dota scena se vraća sa ESL One Katowice Majorom, gdje će se ekipe boriti za nagradni fond od 1,000,000$ i 1500 kvalifikacionih poena.

 

Related Articles