Dota 2 – Poznati svi direktni učesnici EPICENTER XL Majora

Dota 2 – Poznati svi direktni učesnici EPICENTER XL Majora

EPICENTER XL Major je nastavio tradiciju zanimljivih najava koje prethode njihovim LAN turnirima. EPICENTER 2017 je tako imao javno glasanje koje je odlučivalo poslednjeg putnika u Moskvu, a ovog puta imamo bonus kvalifikacije. Još nešto čemu su ostali dosljedni je i broj direktnih učesnika – pet. Preostalih 7 učesnika će biti poznati nakon kvalifikacionih ciklusa u 6 regija i Madness kvalifikacija o kojima više možete pročitati na sledećem linku.

 

I dok su dva direktna učesnika bila poznata od ranije (Virtus.Pro i Team Liquid), organizatori su odlučili da je danas dan kada će objelodaniti i preostala tri. U pitanju su ekipe Newbee, Natus Vincere i Team Liquid. Top 5 ekipa iz Dota Pro Circuita je dobilo 5 direktnih poziva. Ovakva odluka je bila očekivana i kada se u obzir uzme da nijedna od navedenih ekipa nije bila registrovana kao učesnik kvalifikacija. Isto tako nijedna ekipa nije objavila da odustaje od ovog Majora, pa je danas samo potvrđeno ono što se sumnjalo.

Domaća publika će imati priliku da uživa u majstorijama 3 “domaća” tima (tima iz CIS regije), sa obzirom na to da je i pobjedniku CIS kvalifikacione regije zagarantovano mjesto na LAN završnici.

EPICENTER XL Major počinje 27. aprila i trajaće do 7. maja. Nagradni fond ovog Majora se ne razlikuje od ostalih i iznosi 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena.

Related Articles