Hearthstone: Prince Taldaram sada igraniji od Kelesetha

Hearthstone: Prince Taldaram sada igraniji od Kelesetha

Kada su nam otkrivane karte iz Knights of the Frozen Throne ekspanzije, verovatno najveća razočarenja su bila tri “Princ” brata, Taldaram, Keleseth i Valanar.

Imali su poprilično “jake” uslove, a nagrade nekako nisu delovale dovoljlno isplative da bi opravdale uslov.

Međutim, na kraju smo došli do toga da se svaki od ovih prinčeva i te kako igrao u tier 1 i 2 špilovima, što je veoma zanimljiv obrt.

Prvi se igrao Valanar, koji je delovao možda i najdosadnije, ali najstabilnije. Igrao se u nekim Warlock i Paladin špilovima. Onda je na scenu stupio Keleseth, koji je brzo postao najveći “kancer” i praktično osovina svih tempo špilova koji su vladali metom proteklih par meseci.

Špilovi kao što su Zoo Warlock, Tempo Rogue, Aggro Druid i slični su maksimalno koristili moć Kelesetha i terorisali ladder poprilično dugo. Ali, onda su došli nerfovi drugih ključnih karata ovih špilova, a to su Bonemare, Patches i Corridor Creeper, što je automatski rezultiralo sa praktičnim nestankom ovih tempo špilova iz mete, te se jednostavno izgubila potreba za  Kelesethom.

Tako da je sada najpopularniji Princ – Taldaram, verovali ili ne. Istina, ta popularnost nije nešto velika (nalazi se u oko 5% svih špilova na hsreplay.net, najvećoj bazi Hearthstone partija na svetu), ali je opet dovoljno veliki indikator toga kako se meta kreće i kako su na kraju sva tri brata Princa doživela da imaju svoje mesto pod suncem.

Taldaram se uglavnom igra u Cubelocku, kao jeftini Faceless manipulator kojim obično kopirate sam Cube ili pak nekog od Demona, za dodatni value.

Ipak, kako trenutno ima samo tu veoma specifičnu i niša ulogu, savetujemo vam da ga ne kraftujuete ukoliko nemate višak dusta ili baš želite da igrate Cubelock sa njim.

Related Articles