Dota 2 – Zemljotres u sjevernoameričkim kvalifikacijama

Dota 2 – Zemljotres u sjevernoameričkim kvalifikacijama

Zemljotres koji je sinoć potresao Sjevernu Ameriku je imao epicentar u finalu kvalifikacija za EPICENTER XL Major i imao je razarajuće posledice za igrače i navijače ekipe Evil Geniuses. Naime, ekipa Complexity Gaming je sa 3:2 savladala favorizovane “zle genije” i tako obezbijedila novu LAN završnicu.

CoL je ovom pobjedom stavio još jednu recku na zid – ovo je 8 LAN završnica do koje su došli preko kvalifikacija. A moglo bi se reći i sasvim zaluženo. Dva trijumfa nad favoritima bi trebalo da ućutkaju sve one koji su mislili drugačije. Prvo su u finalu gornjeg dijela kostura sa 2:0 ispratili EG u donji dio kostura, da bi onda i u velikom finalu bili bolji i u 2 dana nanijeli drugi uzastopni poraz “velikom bratu”. Sa druge strane, ekipi Evil Geniuses je ovo tek drugi turnir na koji nijesu uspjeli da se kvalifikuju. Prvi je bio premijerni LAN ove sezone – StarLadder i-League Invitational Season 3, kada su u polufinalu donjeg dijela kostura poraženi od Team Leviathan (1:2).

Finalna serija je bila sve sem dosadna. Puna preokreta i poteza karakterističnih za sjevermoameročku regiju. CoL je na prvoj mapi pokazao da se neće lako odreći mjesta na ovom Majoru, te su za 32 minuta igre prosto prešli preko šokiranog EG-a i poveli sa 1:0 u seriji. Međutim, sledeće dvije mape su u potpunosti bile u znaku EG-a. Predvođeni Syed Sumail “Sumail” Hassanom (Beastmaster) na drugoj mapi i Artour “Arteezy” Babevim (Gyrocopter) na trećoj, EG lako preokreće rezultat. I onda kada su svi očekivali da će EG mirno privesti seriju kraju, Fear je ušao u kosti igračima EG-a. Ne mislimo na strah, ne. Mislimo na Clinton “Fear” Loomisa, koji je nevjerovatno lošom partijom na četvrtoj mapi natjerao svoj tim da uđe u petu, gdje se takođe nije proslavio. Loša koordinacija tokom rane faze mape između igrača EG-a ih je koštala previše, pa je tako razoran kombo CoL-a u vidu Death Prophet, Ancient Apparition, Faceless Void, Sand King i Silencer pokazao šta znači riječ wombo-combo.

Complexity je tako dobio novu priliku da upiše nove bodove u sklopu Dota Pro Circuita ove sezone. Trenutnih 135 koje su osvojili na StarLadder i-League Invitational Season 3 je dovoljno za 14. poziciju na tabeli.

EPICENTER XL Major je na programu 27. aprila i trajaće do 7. maja. Nagradni fond je 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena.

Related Articles