Dota 2 – OG se budi – obezbijeđeno mjesto na EPICENTER XL Majoru

Dota 2 – OG se budi – obezbijeđeno mjesto na EPICENTER XL Majoru

Evropska ekipa OG polako podiže svoju formu. Oni su pobjedom od 3:0 nad ekipom Kingdra obezbijedili mjesto na četvrtoj uzastupnoj LAN završnici. Momci u plavom su pored EPICENTER XL Majora prisutni i na sva tri koja prethode ovom u Moskvi – ESL One Katowice, Dota 2 Asia Championship i The Bucharest Majoru.

OG je u finalni meč ušao kao apsolutni favorit i tu ulogu u potpunosti opravdao. Veoma ubjedljiva igra na sve tri mape nije ostavila ni najmanju šansu novajliji na evropskoj Dota 2 sceni. OG je do finala stigao jednako ubjedljivo, pobjedama nad Team Kinguin (2:0) i The Final Tribe (2:1). Sa druge strane, Kingdra je nakon poraza u prvoj rundi (0:2 protiv ekipe The Final Tribe) prinuđena na borbu iz donjeg dijela kostura. Tu su bili bolji od Team Kinguin (2:0), a potom su se u finalu donjeg dijela kostura revanširali TFT-u za početni poraz (2:0). Ipak, OG je trenutno dominantan u evropskoj regiji, pa Kingdra nije mogla dalje od drugog mjesta.

OG je deveta poznata ekipa EPICENTER XL Majora. Osim njih tu su još i direktni učesnici Virtus.Pro, Natus Vincere (CIS regija), Team Liquid, Team Secret (Evropa), Newbee (Kina), kao i pobjednici sjevernoameričkih kvalifikacija Complexity Gaming, južnoameričkih Pain Gaming i SEA regije Mineski. Do kraja kvalifikacionog ciklusa ćemo saznati pobjednike CIS i kineskih i Madness kvalifikacija.

                            

                    

EPICENTER XL Major će se održati u Moskvi od 27. aprila do 7. maja i za nagradni fond će imati 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena.

Related Articles