Twitch nagrađuje gledanje Overwatch lige

Twitch nagrađuje gledanje Overwatch lige

Partnerstvo između OWLa i Twitcha potpisano na dve godine je izazvalo veliku pažnju na početku lige kao najlogičniji potez organizatora za najširu gledanost. Svi smo znali da je samo pitanje vremena kada ćemo dobiti više informacija o incentivizaciji gledalaca da se uključe u prenose uživo. Sada konačno imamo i zvaničnu objavu.

Gledaoci koji gledaju uživo će dobiti po jedan OWL token na kraju svakog meča, uz potencijalni nagradni bonus od 100 tokena nakon poslednje mape meča. Naravno, pre toga je potrebno je povezati Battle.net nalog sa Twitchom. Uz to, pomoću cheerovanja bitsima, moguće je otključati 26 posebnih Twitch emotikona – po jedan za svakog OW lika. Dalje, gledaoci koji cheeruju mogu zajedno da rade na otključavanju posebnih skinova u igri sa OWL temom, a oni sa najviše uloženih bitsa se mogu pojaviti i na tabeli.

A onda dolazi hladan tuš. Naime, sve ove opcije su ograničene na veoma mali broj eligibilnih zemalja. Ne zaboravimo da su i vremena odigravanja mečeva već veoma loša za gledaoce iz Evrope, te se sada mogu smatrati još manje ohrabrenim da prate ligu uživo. Kompletan spisak zemalja i objašnjenje Twitcha o ovoj akciji možete pročitati na njihovom blogu.

Related Articles