Overwatch liga – Već se razvijaju ljuta rivalstva među timovima

Overwatch liga – Već se razvijaju ljuta rivalstva među timovima

Sinoć su odigrani i mečevi drugog dana prve nedelje u drugoj fazi Overwatch lige. Videli smo jako zanimljive partije i nekoliko iznenađenja dok se timovi polako privikavaju na novu metu.

 

Houston Outlaws  3 – 2  London Spitfire

Ova dva tima razvijaju pravi rivalitet, a sastali su se po treći put u ligi. Ekipa iz Londona je povela na prvoj mapi, koju je Hjuston igrao bez Jake-a i Rawkusa u startnoj postavi. Već na sledećoj su ih vratili u postavu i izjednačili na Nepalu. Control mape su bile boljka i jednog i drugog tima u prethodnoj fazi, ali izgleda da su se Outlawsi brže adaptirali. Usledile su mape King’s Row i Route 66, na kojima su se oba tima ljuto borila i podelila po jedan bod svaka, te smo gledali tie-breaker na Iliosu. Teksašani su se ponovo bolje snašli na Controlu, dok je London pravio neverovatno čudne greške prilikom contestovanja pointa i to je doprinelo tome da im pobeda ispadne iz šaka.

 

New York Excelsior  3 – 1  Florida Mayhem

Meč između prvoplasiranog i pretposlednjeg tima su svi očekivali da bude rutinska pobeda za Njujorčane. Međutim, Mayhem je došao navežban, spreman i motivisan. Već na prvoj mapi su pokazali zube i odveli borbu na Hanamuri sve do 5-4, iako je Excelsior ipak nekako uspeo da odnese pobedu na toj mapi. Control je bio podjednako tvrda borba, pa je čak na kraju Mayhem izjednačio posle 2-1 u pointima. King’s Row su obeležili munjeviti napadi i stalne promene u odnosu snaga u oba napada, ali je na kraju ipak Njujork slavio u zadnje dve mape i konačnim rezultatom 3-1. Ono što je bilo jako zanimljivo iznenađenje je to što je Excelsior iz nepoznatog razloga izveo Manoa (koji je inače main tank) da igra u ulozi supporta, dok je Janus (koji je rezervni tenk) igrao na njegovoj poziciji! Sigurno ćemo videti u narednim mečevima koja je bila svrha ovog eksperimenta.

 

Boston Uprising  0 – 4  Philadelphia Fusion

Poslednji meč dana su odigrale još dve ekipe koje smatramo da polako razvijaju rivalitet. Ove dve ekipe igraju jako slične stilove Overwatcha i pravo je zadovoljstvo gledati ko će koga nadigrati. Zanimljivo je da Fusion nije izveo Shadowburna, koji je jedan od najboljih Genji i Pharah igrača na svetu, a na njegovoj poziciji je igrao Eqo, koji je od ove faze eligibilan za igru. Moguće je da su se za ovo odlučili u nadi da će se Eqo pokazati agresivnijim od iskusnijeg Shadowburna – što se i ispostavilo kao tačno! Briljirao je na svakoj mapi, čak i pored neverovatnog Carpe-a koji je takođe sjajno igrao ceo meč. Boston nije mogao da dođe do svoje igre i deluje da se još uvek nisu navikli na promenu mete i igranje bez sigurnosti koju je pružala Mercy u prošloj, čemu svakako u prilog ide i to što su možda i najneiskusniji sastav u ligi. Moraće da porade na ovoj promeni, što smo sigurni da su odmah posle ovog meča i počeli da vežbaju. Za sada, Filadelfija se osvetila za poraz u prošloj fazi, jednakom pobedom od 4-0.

Večeras nas čeka još jedan uzbudljiv dan (noć?) u Overwatch ligi, a kao da je već postalo tradicija, veče počinjemo derbijem. Timovi koji se sastaju su: London Spitfire – New York Excelsior; Dallas Fuel – Los Angeles Gladiators; San Francisco Shock – Seoul Dynasty. Mečevi počinju kao i ovih dana, u 01h po našem vremenu.

Related Articles