Dota 2 – Poznati svi učesnici Dream League S9 Minora

Dota 2 – Poznati svi učesnici Dream League S9 Minora

Nakon Dream League S8 Majora red je došao i na Dream League S9 Minor. Poslednja nedoumica je riješena nakon finala kineskih kvalifikacija, gdje je Newbee ubjedljivom pobjedom nad ekipom Vici Gaming (2:0) obezbijedio sebi novu LAN završnicu.

Osim ekipe Newbee tu su još i dva direktna učesnika – timovi Secret i Liquid. Preostalih 5 učesnika su pobjednici kvalifikacionih regija – OG (Evropa), Team Empire (CIS), Fnatic (SEA), Pain-Gaming (Južna Amerika) zaključno sa ekipom Immortals (Sjeverna Amerika).

         

Podsjećanja radi, Dream League S8 Major se održao u sklopu DreamHack Winter u švedskom gradu Junkopingu od 1. do 3. decembra. Team Secret je tada podigao pehar namijenjen pobjedniku, savladavši drugog direktnog učesnika ovog Minora sa ubjedljivih 3:0. Tom pobjedom su inkasirali 2250 kvalifikacionih poena i 500,000 dolara i preuzeli vođstvo na tabeli Dota Pro Circuita. Ovog puta će imati lakši posao na putu do finala i eventualnog trijumfa, sa obzirom da imena protivnika (izuzev Liquida) ne bi trebalo da predstavljaju problem za direktne učesnike. Ipak, nezavisno od toga ko će izaći kao pobjednik, lider Dota Pro Circuita će ostati nepromijenjen. Ruski Virtus.Pro trenutno ima dovoljno veliku prednost nad svojim najvećim pratiocima da su mogli sebi priuštiti luksuz odsustva sa ovog turnira. Prava prilika za Secret i Liquid da se primaknu prvoj poziciji.

Početak Dream League S9 Minora je zakazan za 21. mart i trajaće 5 dana, zaključno sa finalem 25. marta.

Related Articles