WESG 2017: Igrači dobili očajan smeštaj, organizatori brzo reagovali

WESG 2017: Igrači dobili očajan smeštaj, organizatori brzo reagovali

Veliko finale druge godine World Electronic Sports Games počinje ovog utorka, 13. marta, i igrači koji su izborili svoje mesto na završnom događaju u kineskom gradu Haikou su već stigli na lice mesta i spremni su da pokažu šta znaju.

Nažalost, umesto lepih slika i bloga, igrači nas izveštavaju sa tužnim prizorima koji bacaju mrlju pred početak WESG.

Naime, poljski StarCraft 2 igrač Nerchio je na Tviteru okačio slike iz hotela gde su igrači smešteni, a koje izgledaju kao da su slikane na kakvom setu za film strave i užasa, a ne u hotelu koji ugošćava najbolje esportiste širom sveta koji će se boriti za milionske nagrade.

Zidovi se maltene raspadaju, a sve je prepuno vlage i generalno su loši higijenski uslovi, tako da su se mnogi igrači zabrinuli i za svoje zdravlje. Ako postoji dobra strana, to je da je organizator momentalno reagovao, izvinio se igračima i obavestio sve goste događaja da su ovakve stvari nedopustive i da čine sve što mogu da se loši uslovi što pre reše, što u kontaktu sa upravom hotela, ali i sa nalaženjem alternativa.

Nadamo se da će ovo biti što pre rešeno, svakako ima još malo vremena, jer turnir počinje za dva dana. WESG se ove godine igra u četiri discpiline, baš kao i prošle godine, u igrama CS:GO, Dota 2, Hearthstone i StarCraft 2.

 

Related Articles