Overwatch liga – Sudar koreanskih titana

Overwatch liga – Sudar koreanskih titana

Završeni su mečevi prvog dana u ovoj nedelji Overwatch lige. Iako smo imali dva brza i manje interesantna meča, odigrana je jedna partija koja je nadoknadila sve što te dve nisu donele, a i više. Sudaar dva koreanska titana je bio sve što se može tražiti od jednog Overwatch derbi meča i ostaje samo žal za time što nismo mogli videti još više mapa između ova dva tima… ali dobro, biće prilike, sigurni smo.

 

Boston Uprising  4 – 0  Dallas Fuel

Prvi meč večeri se igrao između Uprisinga i posrnulog Fuela. Svi smo upoznati sa velikom listom problema od kojih pati tim iz Dalasa, tako da ni ne čudi što je Boston ušao u ovaj meč kao očigledan favorit. U nedostatku main tenka (šta je sa Coccom!?), ponovo se u toj ulozi morao naći Taimou. Rascal nije igrao iz nepoznatih razloga, mada se pretpostavlja da je glavni problem komunikacija i nepoznavanje engleskog jezika, nešto na čemu će morati da radi. Sa druge strane, Boston je u ovaj meč ušao motivisan da popravi loše rezultate sa početka ove faze i povrati poljuljano poverenje. Sa Gamsuom nazad u postavi, delovali su nezaustavljivo pred oslabljenim Dalasom. Na kraju, vrlo laka i vrlo brza pobeda za Boston, sa maksimalnih 4-0.

 

New York Excelsior  3 – 2  Seoul Dynasty

Meč koji smo svi čekali. Sudar prvoplasiranog i drugoplasiranog tima u ligi. Seul je ušao u ovaj susret neporažen u ovoj fazi, dok je Njujork ušao sa planom da poveća razliku na ukupnoj tabeli. Oba tima su izvela svoje najjače postave, a sama količina adaptacije koju su oba tima pokazala u poslednje vreme je obećavala da će ovo biti neverovatan meč. Partiju smo otvorili na Hanamuri, gde su oba tima odigrala maestralnu prvu rundu napada, sa malom prednošću za Seul. Oba tima su ponovo napala i posle nove serije neverovatnih napada i dalje bila u egalu, 4-4. Njujork je ponovo napao žestoko, ali ih je Seul izprva odbio, da bi se posle nekako domogli prvog pointa i sa svega 30 sekundi zaleteli na drugi – i uspeli da ga osvoje! Nakon toga su nekako uspeli da zadrže Seul vrlo agresivnom odbranom i osvoje mapu 6-4! Usledila je borba na Nepalu, gde su na prvom pointu vodili tešku borbu za Sanctum. Na kraju je Njujork uspeo da zauzme point. Usledio je Shrine, gde je Seul došao do svoje igre i uspeo da odbije nekoliko naleta Njujorčana, izjednačivši na 1-1. Odlučujući point je bio Village, a Seul se još više učvrstio na pointu i odbijao nalet za naletom Excelsiora u krvavim sudarima dva tima. Ipak, pobeda Seula i izjednačenje na poluvremenu. Sledeća mapa je bila Hollywood, gde je Njujork napadao prvi. Dynasty umalo da ih full-holduje, ali je Excelsior uspeo da pokrene payload u overtime-u. Ali nisu dogurali do kraja streets faze mape i Dynasty je uspeo da ih zadrži. Nakon toga je njihov napad bio nezadrživ i usledio je lagan push do pobede na ovoj mapi i vođstva u seriji. Četvrta mapa je bio Gibraltar, na kom je Njujork izgurao payload skoro do kraja mape, ali ipak ne u potpunosti. Seul je imao sve u svojim rukama i prva dva pointa su izgurali gotovo nezaustavljivo, ali su se kod tećeg zaglavili. Smenjivale su se šanse, ali je Njujork ipak uspeo da ih zadrži i izjednači seriju. Doigravanje se igralo na Iliosu. Prvo se igrao Well, kojim je Njujork suvereno vladao i bez Pine-a u postavi. Usledio je Ruins, gde je samo Fleta izveo Widowmaker. To je pomoglo Seulu da osvoji i drži point dugo vremena, ali je Njujork uspeo da odgovori sjajno koordiniranim napadima. Pred kraj su se timovi smenjivali u kontroli, ali je na kraaju Excelsior nekako iščupao pobedu iz ruku Dynastyja i tako osvojio seriju, 3-2. Moramo napomenuti da je ovo bila zaista neverovatna serija za gledanje, koju bi svaki ljubitelj kompetitivnog Ovewatcha morao da odgleda na VODu, ako već nije uživo.

 

Philadelphia Fusion  4 – 0  Shanghai Dragons

Na kraju su igrali Fusion i Dragonsi, kojima je Diya još uvek u Kini, a na pojačanja moraju da čekaju do treće faze. Fusion je u postavi ponovo izveo eQo-a, ali i Snilloa umesto Carpea, jer je momak napunio 18 godina i spreman je da zaigra za svoj tim. Snillo je, kao i Carpe, specijalista za Tracer, pa ostaje da vidimo kakvu će on ulogu zauzeti u timu. Dragonsi su pružili jako mako otpora super-agresivnom Fusionu, koji ih je maltene na svakoj mapi u nekom trenutku i spawn-campovao. Zbog slabijeg dps-a, Fraggijeva agresivnost j mogla da dođe do maksimalnog izražaja i često je potpuno sam kontrolisao prostor tima iz Šangaja na Reinhardtu ili Winstonu. Na kraju, brza i laka pobeda za Fusion od 4-0, što im produžava šansu da se nađu u playoffu ove faze.

Moramo još jednom naglasiti koliko je bio dobar meč između Njujorka i Seula i da ga svakako treba odgledati. Večeras se liga nastavlja sa još tri meča, koji su možda i malo slabijeg kvaliteta, ali ništa manje zanimljivi. Poslednji meč večeri će sigurno biti jako zanimljiv u svakom slučaju. A evo ko se sastaje: Shanghai Dragons – New York Excelsior; Florida Mayhem – Los Angeles Valiant; Houston Outlaws – Los Angeles Gladiators. Mečevi počinju u 00h po našem vremenu.

Related Articles