Overwatch liga – Dupla doza razočarenja za Teksas

Overwatch liga – Dupla doza razočarenja za Teksas

I zvanično je iza nas pretposlednja nedelja u ovoj fazi Overwatch lige. Videli smo koliko su pali teksaški timovi, kao i još jedan duel koreanskih titana. Kristališu se pozicije za play-off ove faze, mada još ima mesta iznenađenjima do samog kraja.

 

Seoul Dynasty  0 – 4  London Spitfire

Seul se u jednoj nedelji susreo sa oba koreanska rivala, što je raspored koji je čak i za tim njihovog kalibra izuzetno težak. London je izveo svoj najjači sastav, sa jedinom izmenom u vidu Woohyala umesto standardnog Furyja na poziciji off-tanka, a kao razlog su naveli njegovo iskustvo protiv igrača Dynastyja. Prve dve mape, Hanamuru i Lijiang Tower, Spitfire je dobio sa relativnom lakoćom. Dynasty je pružio otpor samo na osnovu svojih individualnih kvaliteta, ali su delovali neorganizovano u poređenju sa klupkom u kakvom se konstantno kretao tim iz Londona. Iskusni Ryujehong je konstantno bio prva meta, dok je Fleta bio stalno markiran. Borba se nastavila na King’s Row-u i Gibraltaru, gde je Seul igrao nešto bolje, ali je i dalje London dominirao fantastičnom organizovanom igrom. Na strani Seula se može reći da se jedino Zunba istakao u sve četiri mape, dok su ostali pokazivali samo povremene bljeske svoje individualne veštine. Ovom partijom se London i definitino umešao u trku za play-off, dok su šanse Seula poljuljane.

 

San Francisco Shock  3 – 1  Houston Outlaws

Ekipa Shocka vrlo uskoro očekuje znatna pojačanja među igračima, ali već nekoliko partija igraju sve bolje i pobede im samo nekako ispadnu iz šaka. Sa druge strane, Hjuston očigledno ima probleme sa  igrom na ovom patchu, pre svega zbog nedostatka jakog Tracer igrača i zavise samo od toga da se Linkzr raspuca i Muma i Coolmat naprave dovoljno prostora za ostatak ekipe. Stoga ni ne čudi da je Shock odneo pobedu sa relativnom lakoćom, izgubivši jedino na Hollywoodu, nakon dobre odbrane Outlawsa po kojoj su ionako poznati. Ekipa iz Teksasa bi morala da do kraja prelaznog perioda reši probleme u igri, jer njihova pozicija i prednost u mapama koju su ranije imali se sada skoro potpuno poništila. Shock bi zato u sledećoj fazi mogao biti tim koji kreće da se penje, slično Gladiatorsima u ovoj.

 

Dallas Fuel  0 – 4  Philadelphia Fusion

Dallas Fuel… šta reći što već nije rečeno sto puta? Ovaj tim pati od ogromnih problema, u podjednakoj meri internih i eksternih. Pored Coccoa koji je na klupi, Taimou je i dalje main tank – i vidi se da mu ne ide i da mu to samo dodatno ruši već poljuljano samopouzdanje. Effect nije ni senka onoga što je bio, kao ni Mickey, a Rascal se izgleda teško uklapa u tim… Fusion nije morao ni da se trudi da dobije ovaj meč. Izveli su Snilloa i eQo-a, mlade momke kojima je potrebno da se naviknu na igranje u ovom formatu, a oni su sa ostatkom svog tima izdominirali svoje protivnike. Poniženje je išlo do te mere da su ih na dve mape nemilosrdno spawn campovali. Lake četiri mape dodate na saldo ekipe iz Filadelfije, dok kompletnu organizaciju iz Dalasa očekuje nastavak ovog teškog perioda.

Sledeće nedelje nas očekuju i konačni mečevi u drugoj fazi, kao i rezultujuće play-off serije. Pet ekipa ima realne šanse, dok još jedna ima matematičke (dakle gotovo nikakve), a ko će u tome uspeti zavisi od puno faktora. To znači da nekoliko ekipa iz sredine tabele mogu  da pokvare planove i možda na taj način dođu do kakve-takve osvete, kao i nezanemarljivih poena na ukupnoj tabeli, što je možda još važnije. Kao i do sada, liga se nastavlja od srede kada ćemo nastaviti sa reportažama njenog daljeg toka.

 

Related Articles