Šta se desi kada odigrate Floating Watcher, a protivnik ima Explosive Runes?

Šta se desi kada odigrate Floating Watcher, a protivnik ima Explosive Runes?

Zahvaljujući Wild areni koja je trajala do skoro, neke interakcije koje bismo retklo imali prilike da vidimo su isplivale na površinu, a jedna od njih je i ova iz naslova.

Floating Watcher je u “svoje vreme” bio jedna od boljih Arena karata kod Warlocka, zato što je efekat bio lako ostvariv uz pomom Hero Powera Life Tap, i ukoliko protivnik ne nađe brzo odgovor, mogao se potpuno oteti kontroli (svi se sećamo njegovog čuvenog YEEESS, kada mu se aktivira efekat).

Ali, šta se desi kada ga odigrate pravo u protivnikov Secret Explosive Rune? Na prvi pogled, pomislili biste da će Floating Watcher umreti, a vi primiti 2 damage viška. Delimično ste u pravu, vaš heroh će primiti tih 2 damage viša, ali će Floating Watcher ostati živ, i to kao 6/2 minion!

Šta se tu tačno desi? Vi odigrate Floating Watchera, koji je 4/4 minion, Explosive Runes se aktivira i nanese 4 šete njemu i dva preko vama. Međutim, faza “povere smrti” se ne aktivira dok se ne razreše svi aktivni efekti, što znači da Floating Watcher još nije otišao na “groblje” i u trenutku kada vi primite 2 damage, pa će se aktivirati njegov efekat i dati mu 2/2, i on će preživati kao 6/2 minion, iako je u jednom trenutku bio na 0 healtha!

Veoma retka, ali svakako zanimljiva interakcija.

 

Related Articles