Sc2: Počinje Nation Wars V, može li neko parirati Južnoj Koreji?

Sc2: Počinje Nation Wars V, može li neko parirati Južnoj Koreji?

Peto izdanje najvećeg StarCraft 2 takmičenja nacija startuje danas, 21. marta, i trajaće sve do 22. aprila, kada ćemo na uživo LAN finalu u Parizu saznati koja će zemlja poneti titulu nezvaničnog šampiona sveta u StarCraft 2.

Mesec dana ćemo imati prilike da gledamo najbolje svetske StarCraft 2 igrače kako brane boje svoje zemlje u pokušaju da doguraju do same završnice.

Takmičenju je prethodila mala drama u glasanju, jer je u reprezentaciju SAD ušao neslavni Avilo, što je izazvalo nezadovoljstvo kod jednog dela zajednice.

Ukupno 31 zemlja i skoro 100 igrača učestvuje u Nation Wars V, a prva faza startuje danas, prvim mečevima šesnaestine finala. Južna Koreja, kao branilac titule osvojene prošle godine, ima direktan seed u top 16, dok će se ostale reprezentacije za to pravo izboriti “na terenu”.

Nagradni fond je ove godine povećan, zahvaljujući War Chest, i iznosi 50 000 dolara, od čega polovina ide pobedničkoj reprezentaciji, dok će ostatak deliti preostale tri nacije na završnici.

Prve mečeve možete pratiti danas na zvaničnom Twitch kanalu organizatora O’gaming, počev od 16h, gde će vam domaćini biti poznata lica svetske Starcraft 2 scene, kao što su Rotti, ToD i drugi.

Mečevi koje možete pratiti danas su Australija – Britanija, Norveška – Švajcarska i Kanada – Mađarska.

Related Articles