Fortnite, iako besplatan, po prvi put prestigao PUBG po mesečnoj zaradi

Fortnite, iako besplatan, po prvi put prestigao PUBG po mesečnoj zaradi

Popularnost Battle Royale moda igre Fortnite svakim danom ne prestaje da raste, a veliku zaslugu za to ima i studio Epic koji ulaže ogromne resurse kako bi svake nedelje dodavao novi sadržaj u igru. Naravno, veliku zaslugu za ovu popularnost ima i to što je Fortnite BR potpuno besplatan, odnosno f2p. Svako može da sedne i skine igru besplatno.

Po gledanosti na Twitchu je prestigao PUBG još pre skoro dva meseca, a nedavno je postao najgledanija igra na Twtichu, prestigavši i godinama suvereni LoL po broju gledanih sati nedeljno.

Fortnite je, kako javlja agencija Superdata Research, prešišao PUBG u još jednoj stavci, to je prvi mesec u kome je ova igra imala veću zaradu od svog glavnog konkurenta, PUBG. Iako je igra besplatna, ona poseduje veliki broj mikrotransakcija, kutija i kozmetike unutar igre, i od toga je u februaru Epic zaradio 126 miliona dolara!

Da li će i koliko Fortnite nastaviti da raste? Da li će se PUBG vratiti na mesto suverenog vladara? Ili će možda to što je H1Z1 postao besplatan ponovo dovesti ovog “trećeg igrača” u igru? Ostaje nam da vidimo u narednim mesecima.

Related Articles