StarCraft 2: Čile i Belgija izbačeni iz Nation Wars V

StarCraft 2: Čile i Belgija izbačeni iz Nation Wars V

Juče je počelo dugo očekivano peto izdanje Nation Wars, tradicionalnog anualnog turnira gde se svetske nacije bore za titulu šampiona sveta u StarCraft 2, ili da kažemo za titulu vicešampiona, jer će biti jako teško parirati Južnoj Koreji.

Nažalost, već prvog dana iskaču određeni problemi za neke zemlje. Reprezentacija Belgije je diskvalifikovana i pre nego što je turnir počeo, jer jedan od igrača koji je pobedio na glasanju nije ispunjavao uslovo, odnosno u pitanju je Master, a ne Grand Master igrač. Kako ni četvrti igrač, odnosno planirana zamena, nije mogao da se na vreme pripremi da ipak učestvuje, Belgija je automatski isključena iz daljeg takmičenja.

Istu sudbinu je doživeo i Čile, ali iz nešto drugačijeg razloga. Oni nisu mogli da se dogovore sa organizatorima oko vremena odigravanja njihovog meča sa ekipom Ukrajine, pa su im organizatori dali fiksni termin kada moraju da se pojave, koji je više odgovarao Ukrajinicima. Kako za njih to nije bilo moguće, dobili su diskvalifikaciju, pa je ukrajina sa 3-0 prošla dalje. Po ovom pitanju se oglasio i Čileanac HalfBreed, jedan od predstavnika Čilea, čiju izjavu možete pročitati na ovom linku.

Nadamo se da će se dalji tok takmičenja odvijati neometano i bez previše incidenata.

Related Articles