Overwatch liga – Teksas u novom usponu?

Overwatch liga – Teksas u novom usponu?

Imali smo jako zanimljivo veče Overwatcha, sigurno daleko interesantnije nego što se moglo očekivati gledajući parove na papiru. Samo jedan tim je uspeo da osigura svoje mesto u play-offu ovog vikenda, dok se drugi neočekivano ušunjao u jaču poziciju za plasman. Ako ništa drugo, bar je i ova faza podjednako neizvesna kao i prva!

 

Houston Outlaws  3 – 1  Seoul Dynasty

Hjuston je jedan od onih timova koji je počeo izuzetno jako, a zatim upao u loš period. Još uvek im je glavna boljka nedostatak pravog Tracer igrača, ali su izgleda našli način da igraju oko te svoje falinke. Seulu je bila potrebna bilo kakva pobeda kako bi se približili potvrdi ulaska u play-off. Umesto toga, naišli su na izuzetno jak otpor tima iz Teksasa, a pre svega je Linkzr nosio svoj tim na leđima kroz sve četiri mape. Na strani Seula je Fleta ušao tek na poslednjoj mapi, ali ni on nije mogao da parira finskom e-sport čudu. Ne može se reći da je Dynasty igrao loše, ali Outlawsi su na svakoj mapi igrali za malko bolje, dovoljno toliko da im donese tesnu prevagu. Na kraju je Seul uspeo jedino na Controlu da potpuno izdominira protivnike, ali očigledno su se Outlawsi probudili iz zimskog sna i bilo je potrebno više od dobre igre da budu pobeđeni. Ovako, pobeda Hjustona od 3-1 i teška situacija za šanse koreanaca za play-off.

 

New York Excelsior  3 – 2  Dallas Fuel

Gledajući timove koji se sastaju, svako bi stavio novac na 4-0 za NYXL i računao na siguran dobitak. Dalas je tim koji prati samo drama, jer je čak i njihov novi tenk, OGE, banovan na 4 meča pre nego što im se uopšte i pridružio zbog potvrđenih slučajeva učešća u boostovanju naloga u Koreji. Dalas je izveo novi tip postave (ponovo), ovaj put sa Mickiem kao main tankom, a Seagullom kao off-tankom, dok su kao dps ponovo igrali Effect i Rascal. Već na Hanamuri se videlo da Dalas igra mnogo bolje nego prethodnih nedelja i za samo malo su ispustili pobedu, koja je nekako otišla ekipi Njujorka. Usledio je Lijiang gde je na Control Center-u, Dalas izveo jako zanimljivu kompoziciju sa Mei, Reaperom i dva off-tanka koja je potpuno iznenadila i ugušila tim Excelsiora. Nakon toga, uspeli su da uzmu u drugi point i iznenade sve izjednačenjem na poluvremenu. Hollywood je ponovo bila tesna borba između ove dve ekipe, ali je Excelsior upseo da izbori pobedu, dok je na Gibraltaru ponovo bila ista priča – tvrda borba do samog kraja, a zatim preokret Dalasa koji se izborio za petu mapu! Na kraju se igrao Ilios, gde je Excelsior krenuo furiozno i Fuel je mogao samo da pruži dobar otpor i ne mnogo više od toga. Iznenađujuće teško izvojevana pobeda Njujorka, ali glavno pitanje je da li bi Dalas mogao da nastavi sa ovakvim igrama?

 

San Francisco Shock  2 – 3  Boston Uprising

Na kraju večeri su se sastale dve ekipe sličnog odnosa snaga. Shock je od skora pojačan novim mladim igračima, a čekaju na još nekoliko sličnih pojačanja, dok Uprising izgleda da uspeva da ponovo uhvati ritam iz prve faze. Kao i prethodna dva meča, i ovaj je bio vrlo bliska borba između dve ekipe od kojih je svaka bila u stanju da uzme mapu onoj drugoj. Uisitnu, ekipe su se smenjivale u vođstvu i ponovo smo imali pobednika tek nakon svih pet odigranih mapa. Sinatraa je igrao sjajno u svom drugom pojavljivanju u OWL, ali i njegov parnjak sa druge strane, Striker, je igrao podjednako dobro, kao i uvek. Ipak, moramo pomenuti Dreamkazpera, koji je igrao fenomenalno. Mape na kojima je imao prilike da se raspuca su upravo one koje je Boston i dobio, a na poslednjem pointu Iliosa, sa celom serijom na liniji, je uspeo da praktično sam osigura pobnedu svog tima.

Ovi rezultati ne olakšavaju računice za play-off mečeve ovog vikenda. Interesantno je da je poraz Seula postavio Fusion kao trećeplasirani tim, ali i drugi timovi i dalje imaju šanse. Već večeras možemo dobiti konkretnije odgovore, a sastaju se: Seoul Dynasty – Florida Mayhem; Philadelphia Fusion – Los Angeles Valiant; London Spitfire – Shanghai Dragons. Mečevi kreću u 00h po našem vremenu.

 

Related Articles