Overwatch liga – Treći dan, a nemamo trećeplasiranog

Overwatch liga – Treći dan, a nemamo trećeplasiranog

Za nama je i pretposlednji dan regularnog dela druge faze OWL-a. Kao što smo i pčekivali, situacija sa učesnicima u play-offu u nedelju se još uvek nije potpuno iskristalisala, tačnije, čak tri tima i dalje imaju šansu da se plasiraju.

 

Seoul Dynasty  3 – 1  Florida Mayhem

Dynastyju je bila potrebna pobeda od 4-0 kako bi osigurali svoju poziciju u play-offu. Da se ovaj meč igrao u prošloj fazi, rekli bismo da je takva pobeda praktično zagarantovana, ali kako Mayhem igra jako dobro u poslednje vreme, postojala je opasnost da im pokvare planove. Već na prve dve mape je Dynasty morao da se bori iz sve snage da ostvari pobede, koje su rešene u poslednjim trenucima – može se reći samo sa po jednom timskom borbom razlike. Sve je išlo na ruku Seulu, a sledeća mapa je bio Hollywood, mapa koju Mayhem ni jednim do sada nije uspeo da osvoji. No, sjajno postavljena odbrana i perfektna egzekucija su omogućili da Mayhem full-holduje napade Dynastyja, a zatim su imali lak posao da uspeju u svom napadu i ukradu mapu koerancima. Na poslednjoj mapi je Seul igrao još jače i uz sjajnu igru Flete osigurao pobedu od 3-1, što znači da još jednom moraju da čekaju rezultate drugih timova za plasman u play-off.

 

Philadelphia Fusion  3 – 2  Los Angeles Valiant

Ovo je svakako bio najzanimljiviji meč dana. Nakon rezultata Dynastyja, Fusionu je trebala pobeda od 4-0 da potvrde svoj plasman, dok je Valiant tim koji ponovo traži svoju igru u pripremi za treću fazu. Fusion je krenuo snažno na Hanamuri, napravivši veću razliku u vremenu koju Valiant nije mogao da odbrani u odbrani drugi put. Na controlu su takođe igrali dobro i doterali do 99-0, ali je Valiant preokrenuo i osvojio drugu mapu, izjednačivši rezultat na poluvremenu. Treća mapa je bio King’s Row na kom je Fusion pokazao apsolutnu dominaciju. Prvo su izgurali payload do kraja i Fragi nas je podsetio zašto je jedan od najbojlih Reihardt igrača na svetu, a zatim su naizgled lako full-holdovali Valiant za ubedljivih 3-0. Potom je usledila fantastična serija na Gibraltaru. Fusion je zamalo zadržan pre drugog pointa, ali su nekako uspeli da se probiju, pre nego što su zaustavljeni. Zatim je bio red na Valiant da napadne i uspeli su da bez previše problema prođu prva dva pointa, ali onda je Fusion uzvratio jakom igrom na trećem, a minuti koje je Valiant uštedeo su se topili. U poslednjim sekundama je usledila duga i žestoka borba na payloadu i na kraju je Valiant odneo prevagu i izjednačio meč. Tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer se tie-breaker igrao na Iliosu. Kariv je zamenio Agilitiesa, a srećom po Valiant, Ruins je bio prvi point. Fusion se nije predavao, ali Valiant je ipak uspeo da osvoji prvi poen. Zatim je bio red na Well, gde je eQo-ov McCree uspešno zaustavio Karivovu Pharah-u i doneo im izjednačenje. Za tesan kraj bio je zadužen Lighthouse, gde su se oba tima konstantno smenjivala na pointu i doterali čak do 99-99% koji su se produžili u tesnu borbu iz koje je na kraju Fusion ipak nekako izašao kao pobednik.

 

London Spitfire  4 – 0  Shanghai Dragons

Spitfire je pred sobom imao lak zadatak – već neko vreme dodatno oslabljeni Shanghai Dragons. Londonci su se osećali prilično ležerno u ovom duelu, a  izveli su ono što bi za njih bio B tim, uz par standardnih igrača u vidu Profita i Gesture-a. Shanghai je tek počeo integraciju novih igrača u svoj tim, tako da nije ni bilo za očekivati da mogu da se takmiče sa snažnim koreancima. Uistinu, bili su toliko nadigrani da su prvbe tri mape izgubili sa nula osvojenih pointa, a Profit je ubijen po prvi put tek u četvrtoj! Na toj mapi smo takože imali priliku da vidimo Gesture-a – koji je Winston igrač – kako flexuje na Widowmaker, kao dodatno poniženje za kinesku ekipu. Na kraju, rutinskih 4-0 za Spitfire koji je i potvrdio svoje pravo da brani pobedu iz finala prve faze.

Ostalo je još samo tri meča dok ne saznamo koji će se tim pridružiti Njujorku i Londonu u play-offu ove faze. Tri ekipe još imaju šansu – Filadelfija, LA Gladiatorsi i Seul, a među njima se Seul ništa ne pita, jer su oni svoje mečeve za ovu nedelju već odigrali. Evo koji nas mečevi očekuju: Dallas Fuel – London Spitfire; Los Angeles Valiant – New York Excelsior; Boston Uprising – Los Angeles Gladiators. Mečevi počinju u 21h po našem vremenu.

Related Articles