Overwatch liga – Poznati su učesnici plej-ofa druge faze

Overwatch liga – Poznati su učesnici plej-ofa druge faze

Sinoć su završeni i poslednji mečevi u regularnom delu druge faze Overwatch lige. Konačno smo dobili odgovor koji tim će završiti na trećem mestu i imati priliku da se takmiči za nagradni novčani bonus.

 

Dallas Fuel  1 – 3  London Spitfire

Iako je Fuel izgledao bolje u prethodnom meču, niko nije očekivao da mogu da iznenade ekipu Spitfire-a. Umesto toga, svi smo se nadali da će polako nastaviti da popravljaju svoju formu i doći do nekog svog ritma za ubuduće. Spitfire je pokazao poštovanje prema svojim protivnicima i izveo svoju prvu postavu. Posle lake pobede na Volskayi, Spitfire je naišao na prve probleme na Lijiangu, koji Dalas umalo da im otme. Nisu morali dugo da čekaju, jer su već na Hollywoodu igrali mnogo bolje od koreanaca i smanjili rezultat na 2-1. Ipak, London nije dozvolio da ih Dalas zaustavi i odigrali su ubedljivu partiju na Route 66, dobivši mapu 3-2 i zaključavši svoju poziciju na drugom mestu ukupnim rezultatom od 3-1. Dalasova nova postava se ipak nije obrukala protiv daleko jačeg protivnika i nadajmo se da je period drame i samodestrukcije iza njih.

 

Los Angeles Valiant  0 – 4  New York Excelsior

Ovaj meč nije imao nikakve implikacije za drugu fazu, mada svaki rezultat i mapa su važni za ukupnu sezonsku tabelu. Valiant mora da pronađe mnogo bolju učestalost u svojoj igri ako bi da povrati epitet koji su imali u prvoj fazi. Već od prve mape je bilo jasno da Njujork nije ušao opušteno u ovaj duel, već su krenuli iz sve snage sa namerom da pobede svoje protivnike. Valiant je ponovo delovao izgubljeno, a videli smo samo tragove i trenutke njihove prepoznatljive igre, dok je Excelsior diktirao ritam igre i ređao pobedu za pobedom na mapama. Na kraju, delovalo je da su sa relativnom lakoćom pobedili zeleni tim iz Los Anđelesa i zabeležili nove 4 mape na svoj saldo.

 

Boston Uprising  3 – 2  Los Angeles Gladiators

Los Anđeles je ušao u ovaj meč sa svojom sudbinom u svojim rukama. Bila im je potrebna pobeda od 4-0 ili makar 3-0 kako bi se plasirali u play-off i preskočili Fusion na trećoj poziciji. Nisu smeli da izgube ni jednu mapu, inače taj san pada u vodu. Boston je poslednjih nekoliko mečeva u jako dobroj formi i nadamo se da to znači da hvataju zalet za sledeću fazu, nakon slabog starta u ovoj. Na Volskayi su krenuli jako i maestralnom igrom uništili sve nade Gladiatorsa već na prvoj mapi. Ovakav antiklimaktičan start serije je izgleda demoralisao tim iz LA-a, koji je već na sledećoj mapi – Lijiangu – potupuno izdominiran od strane ekipe Bostona, koja je lako podigla svoje vođstvo na 2-0. Ipak, nakon poluvremena su se izgleda malo pribrali i obe ekipe su odigrale tesnu mapu na Hollywoodu, koja je na kraju ipak otišla u korist Gladiatorsa 4-3. Odmah zatim se igrao Route 66 koji je bio još jedna napeta mapa na kojoj su obe ekipe izgurale payload do kraja. Surefour je uspevao da nadigra Dreamkazpera na Widowmaker, a kada su usledili su novi napadi Gladiatorsi ipak uspeli da izguraju dalje od Uprisinga i pobede mapu 5-4, izjednačivši rezultat. Ilios je još jednom bio tie-breaker mapa. Lighthouse se odmah igrao do 99-99 sa dugim timskim borbama u kojima su se fragovi stalno smenjivali. Posle veoma duge poslednje borbe na pointu, Gladiatorsi su izašli kao pobednici. Sledeći se igrao Well na kom je Boston potpuno zaključao point u svoju korist, ne dozvoljavajući Gladiatorsima da mu priđu. To nas je odvelo na Ruins, gde je Dreamkazper izveo Widow, ali pošto Surefour nije bio u postavi za Gladiatorse, ta dužnost je kod njih pripala Asheru. Oba tima su krenula snažno i smenjivala se na pointu, sve dok Boston nije čvrsto uhvatio kontrolu i pobedio mapu i time i meč.

Sada konačno znamo koja tri tima igraju u nedelju – Excelsior će u finalu čekati pobednika iz duela između Spitfire-a i Fusiona. Mečevi će sigurno biti fenomenalni (bar se nadamo), a možemo ih pratiti od 22h po našem vremenu.

Related Articles