Sc2: Maru do titule GSL šampiona!

Sc2: Maru do titule GSL šampiona!

Ovog lepog subotnjeg jutra završena je prva sezona GSL 2018, najspretižnijeg StarCraft 2 takmičenja na svetu.

Gledali smo sjajno finale između najboljeg Protossa i najboljeg Terrana na svetu, Stats protiv Marua. Finale se igralo u sedam mapa, ali je Stats poklekao na šestoj, pa je Maru odneo pobedu od 4-2.

Prvi deo finala bio je karakterističan po tome što je Maru igrao veoma agresivno, sa puno proksi otvaranja, i recimo drugi partiju, koju je na kraju i izgubio, je otvorio sa čak 5 Baraka i isključivo masovanjem Marinaca.

Jedan od presudnih momenata na poslednjoj mapi je bio kada je Maru na vreme primetio Probu koja pravi proksi Pylon, pa je Stats, koji se u tom trenutku već uveliko posvetio proksi taktici, bio primoran da brzo menja strategiju, ali transformaciju Maru sjajno iskoristio u uzeo pobedu.

Maru je za ovo titulu osvojio oko 38 000 dolara i direktni plasman 2018 WCS Global Finals, i ovo mu je druga velika titula u svega nedelju dana, jer je ranije ovog meseca već osvojio WESG, pobedom od 4-3 nad Zergom Dark, u zaista epskom finalu, što mu je tada donelo 200 000 dolara nagrade za prvo mesto.

Maru je do sada u karijeri zaradio oko 552 000 dolara samo od turnirskih nagrada, a sa ovim dvema ogromnim pobedama u martu, možemo mirne savesti reći da je ovaj mladi južnokorejski Terran bez premca trenutno najbolji StarCraft 2 igrač i jedan od 3 najbolja Terrana u istoriji ove strateške igre, i verujemo da svoj tim Jin Air Green Wings čini jako ponosnim.

 

 

 

Related Articles