Producent Overwatcha, Džef Kaplan, redovno igra PUBG

Producent Overwatcha, Džef Kaplan, redovno igra PUBG

Retko ko je ostao imun na Battle Royale fenomen i da nije čuo ili zaigrao neku od sve brojnijih igara, među njima je i producent igre Overwatch, Džef Kaplan, koji je nedavno izjavio kako redovno igra PUBG i da je u nju uložio “na stotine sati”.

Zajedno sa njim i ostali pripadnici tima igraju ovu igru i svesni su konstantnih zahteva od strane publike, a i svoje želje, da i Overwatch dobije baš Battle Royale mod igranja. To bi, kako on iznosi u razgovoru za Kotaku, bio težak i zahtevan proces zbog načina na koji je igra osmišljena.

“Pre svega, Overwatch je igra o herojima, a ono što je osnova u battle royal igrama je traganje, loot, i fer igranje u kojem su svi donekle jednaki. Overwatch nije dizajniran kao 1 na 1 igra. Svaki heroj se razlikuje od drugog i nije izbalansiran za takav tip bitaka”, rekao je Džef

Ovo znači da bi developeri morali da u potpunosti izmene heroje ili da dovedu samo nekolicinu u takav mod, kao što je slučaj kod suparničkog Paladins: Battlegrounds, i svakako bi bilo potrebno izraditi znatno veću mapu koja bi podržala veliki broj igrača.

Ali ko zna, možda se u Blizzardu ipak reše da Overwatch: Battle Royale postane stvarnost.

Related Articles