Overwatch liga – Zatvaranje transfer prozora i novi play-off format

Overwatch liga – Zatvaranje transfer prozora i novi play-off format

Nove promene u formatu stižu zajedno sa novom fazom Overwatch lige. Nakon pomeranja play-off mečeva na sledeći dan, sada je proširen i broj kvalifikujućih timova sa 3 na 4. Po starom sistemu, prvoplasirani tim u fazi bi čekao pobednika duela 2. i 3. tima u finalu. Sada će, po novim pravilima, prvoplasirani tim birati bilo kog protivnika koji je uspeo da se kvalifikuje i igrati  prvi meč večeri protiv njega, dok će preostala dva tima igrati svoje polufinale. Nakon toga se pobednici polufinala sastaju u finalnom meču gde se takmiče za novčani nagradni bonus. Nagradni fond će ostati isti kao i do sada – 100.000$ za pobednika finala i 25.000$ za poraženi tim u finalu. Ova promena bi play-off svake faze mogla  da učini još  uzbudljivijom i doda novi nivo strategije za prvoplasirani tim faze prilikom izbora svog polufinalnog  protivnika.

Pored toga, početak ove faze donosi i zatvaranje prozora za transfere i potpisivanje novih talenata i osoblja. Neke od transfera smo već imali prilike da vidimo u akciji, jer su obavljeni rano tokom otvorenog perioda, dok su drugi privedeni kraju dosta kasnije. Timovi imaju vremena još do večeras u ponoć po PDT računanju vremena (vreme u Pacifik zoni) da obave trgovinu u poslednji čas, kada će se prozor zatvoriti do kraja sezone.

A evo koje smo sve transfere imali prilike da vidimo do sada:

Dallas Fuel: Dong-Jun “Rascal” Kim iz London  Spitfire-a i Benjamin “Unkoe” Chevasson iz LA Valianta; Dylan “aKm” Bignet i Min-Seok “OGE” Son, kao slobodni agenti.

Florida Mayhem: Joonas “Zappis” Alakurtti, Jung-Woo “Sayaplayer” Ha i Sung-Hoon “aWesomeGuy” Kim, svi slobodni agenti.

Houston Outlaws: Russell “FCTFCTN” Campbell i Won-Hyeop “ArHan” Jeong, obojica slobodni agenti.

London Spitfire: Jang-Hyeon “T1zi” Park, slobodan agent.

Los Angeles Gladiators: Chan-Hyung “Fissure” Baek iz London Spitfire-a i Ted “Silkthread” Wang iz LA Valianta; Jun-Woo “Void” Kang, slobodan agent.

Los Angeles Valiant: Jun-Hyeok “Bunny” Chae iz Seoul Dynasty-a i Scott “Custa” Kennedy iz Dallas Fuela.

New York Excelsior: Tae-Sung “Anamo” Jung, slobodan agent.

San Francisco Shock: Min-Ho “Architect” Park i Grant “Moth” Espe, obojica slobodni agenti.

Seoul Dynasty: Signed Jin-Woo “Gambler” Heo, slobodan agent.

Shanghai Dragons: Gi-Hyeon “Ado” Chon, Eui-Seok “Fearless” Lee, Se-Yeon “Geguri” Kim i Junjian “Sky”, svi slobodni agenti.

Related Articles