Overwatch liga – Šta se dešava sa Dynastyjem?

Overwatch liga – Šta se dešava sa Dynastyjem?

I zvanično je počela treća faza u Overwatch ligi. Sinoćni mečevi su bili sjajni, a pored toga Jeff Kaplan nam je kao specijalni gost premijerno prikazao sledeću PVE misiju koja dolazi u Overwatch kao deo Archives događaja.

 

Shanghai Dragons 1 – 3 Dallas Fuel

Dragonsi su sinoć nastupili sa praktično potpuno novim timom, u čijoj se postavi našao samo jedan igrač iz prethodnih faza – Altering. Ado, Fearless, Daemin, Geguri i Sky predstavljaju tim sa kojim će Dragonsi izgleda nastaviti takmičenje, a na suprotnoj strani se našla takođe osvežena postava Fuela. Tenkovi su ponovo bili Seagull i Mickie, dok je aKm-ov stari saigrač Unkoe stigao iz Valianta. Glavno pitanje u ovom meču je bilo koja od ove dve ekipe će se brže navići na novu postavu, ali kvalitet je svakako bio na strani Dalasa. Oni su to i opravdali brzim i lakim pobedama na prve tri mape, izgubivši samo poslednju na Junkertownu, kada je delovalo da su se manje trudili – što im se  može obiti o glavu u nastavku faze, što smo videli na primeru nekih drugih ekipa ranije u toku sezone.

 

Los Angeles Valiant  4 – 0  Seoul Dynasty

Još jedna ekipa sa prilično izmenjenim sastavom i strukturom je Valiant, koji je bio najaktivniji tim tokom perioda transfera. Novi off-tank Space je imao fantastičan debi protiv slavnog koreanskog tima, a ništa manje zapažen nije bio ni Custa, koji je prešao iz Dalasa u zamenu za pomenutog Unkoe-a. Dynasty je izveo naizgled slabiju support postavu, sa Gidom i pridošlicom Gamblerom, što je ekipa LA-a uspevala da eksploatiše. Čak ni Fleta nije mogao da pomogne svom timu da pruži otpor naletu Valianta i na kraju je delovalo kao da su momci u zelenom lako savladali favorita u ovom meču, čak sa neverovatnih 4-0!

 

San Francisco Shock  3 – 1  Los Angeles Gladiators

Verovatno najuzbudljiviji meč večeri su igrale dve ekipe od kojih se puno očekuje u ovoj fazi. Gladiatorsi su tim koji je napravio neočekivani uspeh i postao kompetentan tim u prošloj fazi, dok je Shock tim od kog mnogi očekuju upravo istu stvar u ovoj. Svi igrači na koje su čekali da napune 18 godina su tu i spremni da igraju – Sinatraa, Super, Moth – svi su se našli u startnoj postavi i samo se još čeka da Architect stigne iz Koreje. Gladiatorsima još nije stigao off-tank Void, ali Silkthread koji je prešao iz rivalskog Valianta se već uključio u dps rotaciju tima. Gladiatorsi su pokazali zube na Volskayi i uspeli da osvoje mapu 4-3, dok je Shock kasnije  istim rezultatom uzeo Numbani. Nakon ove dve uzbudljive mape je usledilo poluvreme, a nakom povratka u igru, sve je bilo u znaku tima iz San Franciska. Igrali su sjajno in a poslednje dve mape potpuno nametnuli svoju igru, na kraju pobedivši u meču sa 3-1.

Ako se po jutru dan poznaje, ova faza OWL-a će sigurno biti još uzbudljivija od prethodnih, a već večeras nastavljamo sa jako zanimljivim mečevima: Florida Mayhem – New  York Excelsior; Philadelphia Fusion – Boston Uprising; London Spitfire – Houston Outlaws. Mečevi počinju u 01h po našem vremenu.

Related Articles